Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

SAMe (S-аденозилметионин) 200 мг 20 табл

SAMe (S-adenosylmethionine)
SAMe (S-аденозилметионин) 200 мг 20 табл
Каталожен №: 00358
200 мг 20 таблетки
Наличност: В наличност
Цена: 43.50 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

SAMe (S-adenosylmethionine)/ SAMe (S-аденозилметионин)
200 мг 20 таблетки
Артикулен номер: 00358

SAMe (S-аденозилметионин) е производно на аминокиселина и нормално се синтезира в човешкото тяло. SAMe се използва от организма по три основни начина:

  • Meтилиране (предоставяне на метилови групи за  активиране на някои молекули)47,48
  • Синтез на полиамини (за клетъчен растеж, генна експресия, регенерация на неврони и др.)49-51
  • Tранс-сулфуриране (синтез на цистеин, глутатион и други сулфатни химични вещества)52-54

SAMe се среща по естествен път в тялото. Той се концентрира в черния дроб и мозъка и представлява основен донор на метил в синтеза на хормони, нуклеинови киселини, протеини и фосфолипиди, катехоламини и други невротрансмитери като допамин и серотонин. SAMe е необходим за синтеза на норепинефрин, допамин и серотонин и играе роля в други вътреклетъчни метаболитни пътища.55,56 SAMe улеснява употребата на глутатион57,58 и поддържа нивата на ацетилхолин,59,60 което спомага за повишаване или поддържане на когнитивната функция и за смекчаване или предотвратяване на агресията на стареенето и невродегенерацията.

Нивата на SAMe могат да се изчерпят вследствие заболяване и напредване на възрастта. Употребата на добавки към храната с кофакторите фолат, триметилглицин (TMG или бетаин), витамини B6 и B12 заедно със SAMe, се оказва ефективен метод за преодоляване на този дефицит. Има данни, че  SAMe помога за синтеза на фосфатидилхолин, който поддържа клетъчните мембрани течни и се използва в мозъка за производство на невротрансмитера ацетилхолин.47,50,61

През 2002 г, една агенция на Министерство на здравеопазването и човешки услуги на САЩ  проведе щателна оценка на SAMe. Резултатите сочат ефикасността на SAMe за поддържане на стабилно настроение и функции на ставите без странични ефекти.62 Тъй като по-възрастните често страдат от ставни нарушения и обездвижване, SAMe е предназначен за справяне с редица проблеми, пред които хората се изправят с напредване на възрастта.49,60,64-66 Освен това, SAMe има многобройни механизми на действие, които се използват в цялото тяло, особено в черния дроб, за поддържане здравето на черния дроб. SAMe улеснява необходимите ензимни процеси на метилиране и повишава нивата на критичния антиоксидант глутатион в черния дроб.57,58,67 Когато чернодробната функция е компрометирана, глутатионът се изчерпва, което води до увреждане от страна на свободните радикали.

Препратки

Дневна доза: 2 таблетки
Дози в опаковка: 10
Количествен състав за доза
S-Аденозилметионин 400 мг

Други съставки: целулоза, манитол, хидроксипропил метилцелулоза фталат,  цитрусова киселина, стеаринова киселина, силиций, глицерил триацетат, натриев нишесте гликолат, кроскармелоза натрий, титанов диоксид, жълта охра.


Дозировка и употреба

  • Две таблетки два до три пъти дневно, за предпочитане на празен стомах.
  • Приемайте продукта с ко-факторите витамини B12, B6 и фолиева киселина.

Внимание

SAMe не трябва да се приема от болни с биполярно разстройство.

Предупреждения

  • ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА
  • Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием
  • Да не се купува, ако външната опаковка е счупена или повредена
  •  При използване на хранителни добавки, моля консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, ако сте кърмачка или ако сте бременна

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: