Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Оптимизиран фолат (L-метилфолат) 1000 мкг 100 капс

Optimized Folate (L-Methylfolate)
Оптимизиран фолат (L-метилфолат) 1000 мкг 100 капс
Каталожен №: 01439
1000 мкг 100 вегетариански капсули
Наличност: В наличност
Цена: 69.48 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Оптимизиран фолат (L-Meтилфолат)/ Optimized Folate (L-Methylfolate)
1000 mcg 100 вегетариански капсули
Каталожен номер: 01439

Фолатът участва в синтеза на невротрансмитери и в критични ензимни реакции в целия организъм. Като изчерпва излишния хомоцистеин, фолатът се отразява благотворно върху здравето на сърдечносъдовата система и функцията на нервната система.

Онези, които приемат обикновени добавки с фолат, обаче, не могат да изпитат всички негови ефекти. Това е така, защото след поглъщане, не всеки превръща фолата в неговата биологически активна форма 5-метилтетрахидрофолат (5-MTHF).190 Изследванията сочат, че при голяма част от хората генетичният дефицит на ензими пречи за превръщането на фолата в 5-MTHF, поради което много хора остават с ниски нива на фолат в кръвта (и по-високи от желаните нива на хомоцистеин).

Един по-добър подход е да се приема директно биоактивния фолат 5-MTHF, който вече не се счита за лекарство и се предлага като хранителна добавка. Има доказателства, че 5-MTHF рязко повишава концентрацията на фолат в червените кръвни клетки – показател за статуса на фолат191 в сравнение с добавките с фолиева киселина. Tози биоактивен фолат притежава до седем пъти по-голяма бионаличност от фолиевата киселина.  Tази по-голяма бионаличност е особено важна при хора, които имат генетичен дефицит на ензими,192 тъй като не е необходимо той да бъде превръщан, за да стане метаболитно активен.

Индивиди с повишени нива на хомоцистеин са изложени на по-голям риск от когнитивен упадък.194 За разлика от фолиевата киселина, 5-MTHF може да пресича кръвно-мозъчната бариера, което е особено важно за хора с когнитивни затруднения, за да засили синтеза на ацетилхолин в мозъка – невротрансмитер, свързан с паметта.

Проучвания сочат също така, че ефективността на 5-MTHF може да бъде повишена допълнително чрез прием на добавки с метилкобаламин (активната форма на витамин B12),195 витамин B6, и рибофлавин.196,197

Препратки

Дневна доза: 1 вегетарианска капсула
Дози в опаковка: 100
Количествен състав за доза
Фолат [като (6S)-5-Meтилтетрахидрофолиева киселина, глюкозаминова сол]^ 1000 мкг

Други съставки: микрокристална целулоза, растителна целулоза (капсула), силикагел, растителен стеарат.


^Quatrefolic® е регистрирана търговска марка на Gnosis S.p.A.

Дозировка и употреба

  • Приемайте по една капсула дневно по време на хранене или според указанията на Вашия лекар.

Предупреждения

  • ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА
  • Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием
  • Да не се купува, ако външната опаковка е счупена или повредена
  •  При използване на хранителни добавки, моля консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, ако сте кърмачка или ако сте бременна

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: