Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Life Extension Морски йод™ 1000 мкг 60 капс

Sea-Iodine™
Life Extension Морски йод™ 1000 мкг 60 капс
Каталожен №: 01740
1000 мкг 60 вегетариански капсули
Наличност: В наличност
Цена: 17.24 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Sea-Iodine™/ Морски йод
1000 мкг 60 вегетариански капсули
Каталожен номер: 01740

В продължение на десетилетия на американците се препоръчва да не консумират трапезна сол. Но когато се намали количеството на йодирана сол, хората без да знаят, могат да намалят приема си на йод до субоптимални нива. Анализи от Национален обзор на здравето и храненето (NHANES) показват, че нивата на йод в урината са паднали рязко от 70-те години на миналия век.  

Добрата новина е, че Вие можете да избягвате консумацията на йодирана трапезна сол без да жертвате ползата от йод за здравето си. Морски йод™ е патентована формула, която загрижените за здравето си индивиди могат да приемат ежедневно за поддържане на оптимални нива на йод. Като използва стандартизирани екстракти от смес от морски водорасли, Морски йод™ Ви носи здраве от морето, като същевременно избягва опасността от прекомерен прием на сол.

Екстрактите от водорасли в Морски йод™ идват от чистите води на Исландия, Нова Скотия, Италия и Норвегия, като Ви снабдяват с над 667% от препоръчителната дневна стойност на природния йод.  

Йодът е полезен за здравето микроелемент, който е жизненоважен. Основната му биологична роля е производството на хормоните на щитовидната жлеза трийодтиронин/ triiodothyronine (T3) и тироксин/ thyroxine (T4).1 T4 и T3 съдържат четири и три атома йод на една молекула съответно. Щитовидната жлеза активно абсорбира йода от кръвта, за да създаде и освободи в кръвта тези хормони.

Йодът се намира в изобилие в морските зеленчуци и растения. В райони, където не се консумират морски храни, хората имат по-ниски нива на йод.2 По тази причина американските производители на търговска сол отдавна добавят йод, за да внесат тази ключова съставка в храната. Ние, обаче, сега знаем какви са опасностите, свързани с прекомерната консумация на трапезна сол, което повдига отново въпроса откъде да намерим здравословни източници на йод.

По някаква ирония, точно загрижените за здравето си индивиди често пъти имат ниски нива на йод.3 Една от причините е, че спортистите и хората на тежкия физически труд изчерпват естествените си запаси от този микро минерал при изпотяване. При вегетарианците също има по-голяма вероятност да имат ниски нива на йод отколкото при консумиращите месо, тъй като растителните храни са по-малко богати на йод отколкото животинските. Едно проучване показва недостиг на йод при 25% от вегетарианците и невероятно, при 80% oт веганите.44

За хората, които искат да имат удобството и икономичността на приема на витамин D заедно със  Морски йод™ в едно хапче, Life Extension предлага също Витамин D3 с морски йод™.

Използвана литература

1. Pak J Biol Sci. 2011 Jan 1;14(1):1-12.
2. J Nutr. 2008 Nov;138(11):2060-3. .
3. Horm Metab Res. 2005 Sep;37(9):555-8.
4. Ann Nutr Metab. 2003;47(5):183-5.

Дневна доза: 1 капсула
Дози в опаковка: 60
Количествен състав за доза
Йод [Sea-Iodine™ Комплекс (органични водорасли и екстракти от мехурчесто водорасло, калиев йодид)] 1000 мкг

Други съставки: микрокристална целулоза, растителна целулоза (капсула), растителен стеарат, силиций.


Дозировка и употреба

Приемайте по една капсула дневно със или без храна, или както Ви е препоръчал лекарят. 

Внимание

Ако имате заболяване на щитовидната жлеза или приемате антитироидни препарати, консултирайте се с Вашия лекар преди приема на този продукт.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: