Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Life Extension Когнитекс 60 капс

Cognitex® Basics
Life Extension Когнитекс 60 капс
Каталожен №: 01421
60 меки желатинови капсули
Наличност: В наличност
Цена: 94.30 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Cognitex® Basics/ Когнитекс
60 меки желатинови капсули
Каталожен номер: 01421

През следващите 20 години 71 милиона застаряващи индивиди ще бъдат в риск от когнитивни проблеми – това е една смайваща цифра.78 За щастие, нови научни изследвания показват, че някои от факторите зад тази тревожна тенденция могат да бъдат контролирани. Важното е да се поддържа един постоянен запас от специални нутриенти, които са доказали клинично, че подпомагат здравето на мозъка в процеса на стареене.

В мозъка на здрав възрастен има около 100 милиарда нервни клетки. Всяка клетка се нуждае от някои хранителни вещества, които да подпомогнат функционирането й. Повечето застаряващи индивиди, обаче, неволно лишават мозъка си от тези важни хранителни вещества с диета за здраво сърце, в която има недостиг на яйца, червено месо и сирене – точно онези храни, които съдържат жизненоважните за мозъка хранителни вещества.

За да поправи този дефицит, Life Extension разработва пълната формула Когнитекс® още през 1982 г, с цел осигуряване на оптимална подкрепа за застаряващия мозък. Сега Cognitex® Basics предлага един по-опростен и по-евтин подход, който включва две ключови съединения, които не могат да се осигурят в оптимални количества при спазване на здравословна диета:

L-алфа глицерил фосфорил холин (Alpha-GPC) – прекурсор на невротрансмитера ацетилхолин, който се превръща във фосфатидилхолин след перорален прием и който по естествен начин присъства в почти всички клетъчни мембрани в тялото.62,63 Понижението в нивата на ацетилхолин съвпада с процеса на стареене и е признак за невродегенерация. Cognitex® осигурява Alpha-GPC като критичен материал за производство на ацетилхолин в мозъка.63-65 Доказателство за безопасността и значението на Alpha-GPC за живота е значителното му присъствие в майчиното мляко.66,67 Нормалната функция на ацетилхолин е особено важна за контрола на мускулите, съня и когнитивната способност. Alpha-GPC играе ключова роля  за синтеза и катаболното рециклиране на фосфолипидите. Приемът на добавки с Alpha-GPC може да доведе до засилен синтез на фосфолипидите, които служат за предаване на сигнали на ниво централна нервна система.68 Благодарение на клинични проучвания, които доказват неговата ефикасност за поддържане на мозъка, Alpha-GPC се продава в Европа като скъпоструващо лекарство по лекарско предписание. Но дневна доза от две меки желатинови капсули Cognitex® Basics Ви осигурява 600 mg Alpha-GPC.

Фосфатидилсерин (PS) играе критична роля за мозъка. Всъщност, мозъчните тъкани са особено богати на този нутриент. В процеса на стареене, обаче, съдържанието на PS намалява в клетките на целия организъм, включително и в мозъчните клетки, което може да доведе до когнитивен упадък. Фосфатидилсерин е жизненоважен, защото помага на мозъчните неврони да поддържат паметта, подпомагат нормалното делене и възстановяване на нервните клетки. Научни изследвания сочат, че той е полезен за хората от всички възрасти. От 2003 г Американската агенция по храни и лекарства признава, че приемът на фосфатидилсерин може да понижи риска от деменция и нарушение на когнитивната функция при индивиди в старческа възраст79, а една дневна доза Cognitex® Basics осигурява 100 mg фосфатидилсерин.

Когнитивен упадък свързан с процеса на стареене или „старчески моменти” очакват всеки, който живее достатъчно дълго. Вземането на предпазни мерки сега може да Ви донесе огромни дивиденти за Вашето неврологично здраве по-късно.

Препратки

Дневна доза: 2 желатинови капсули
Дози в опаковка: 30
Количествен състав за доза
Алфа-глицерил фосфорил холин (A-GPC) 600 мг
Sharp•PS® Фосфатидилсерин 100 мг

Други съставки: шафраново масло, желатин, глицерин, слънчоглед лецитин, пречистена вода, сорбитол, цвят от рожков.


Съдържа соя.

Sharp-PS ® е регистрирана търговска марка на Enzymotec LTD
 

Дозировка и начин на употреба

  • Две желатинови капсули дневно със или без храна, или както Ви е препоръчано от лекар.

Предупреждения

  • ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА
  • Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием
  • Да не се купува, ако външната опаковка е счупена или повредена
  •  При използване на хранителни добавки, моля консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, ако сте кърмачка или ако сте бременна

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: