Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Екстракт от жълт кантарион (0.3% хиперицин) капсули

St. John’s Wort Extract Caps (0.3% Hypericin)
Екстракт от жълт кантарион (0.3% хиперицин) капсули
Каталожен №: 01396
300 мг 60 вегетариански капсули
Наличност: Няма на склад
Цена: 21.96 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

St. John’s Wort Extract Caps (0.3% Hypericin)/ Екстракт от жълт кантарион (0.3% хиперицин) капсули
300 мг 60 вегетариански капсули
Каталожен номер: 01396

Въпреки че човешкият мозък е все още мистерия за учените, ние знаем, че няколко невротрансмитери (химически пратеници), включително ацетилхолин, GABA, норепинефрин, допамин и серотонин, помагат за регулиране на нашите настроения и ни правят щастливи.1-5 Защо нивата на регулатори на настроението в мозъка падат при някои хора, а при други не? Ние не можем да отговорим напълно на този въпрос, въпреки че знаем, че генетиката играе важна роля.6-10 Може да се окаже, че някои от нас са достатъчно късметлии да имат големи резерви от невротрансмитерите на “щастието” в мозъка, докато други имат само толкова, колкото да запазят усмивката на лицата.

Макар че биохимията е важен фактор, важно е и това, което ни се случва в живота. Ние всички изпитваме ефекта от неприятните събития, които могат да предизвикат временно понижение на нивата на норепинефрин и допамин в мозъка. Хората, които имат естествено големи резерви, обикновено се справят с трудностите с минимални усилия, но при онези, които са с ниски химически нива, вероятността да бъдат засегнати е по-голяма.

Кантарионът (екстракт от Hypericum perforatum) е слаб инхибитор на моноамин оксидаза (MAO),80 който разрушава невротрансмитерите на моноамин, включително допамин, в мозъка и води до понижено настроение. Има данни, че кантарионът инхибира обратния захват на няколко невротрансмитери като серотонин, допамин, норадреналин и ГАМК (GABA) в мозъка, като понижава експресията на интерлевкин-6.81-83 Всяко от тези действия могат да допринасят за облекчаване на състоянието на лошо настроение (депресия) като намалява рециклирането на невротрансмитерите, необходими за поддържане на емоционален баланс. Флавоноидите, хиперицина и псевдо-хиперицина са съставките, които се свързват с благоприятния ефект на жълтия кантарион. По-специално, хиперицинът се смята за активната съставка.84-86

Препратки

Дневна доза: 1 вегетарианска капсула
Дози в опаковка: 60
Количествен състав за доза
Жълт кантарион (Hypericum perforatum) екстракт (цяла билка) [стандартизиран до 0.3% (0.9 mg) хиперицин] 300 мг

Други съставки: оризово брашно, растителна целулоза (капсула), растителен стеарат.


Дозировка и употреба

  • Една капсула един-два пъти на ден на гладно или според препоръките на лекаря.

Внимание

Тъй като жълтият кантарион може да има редица лекарствени взаимодействия (най-често MAO инхибитори и селективни инхибитори на обратния захват на серотонина ( SSRI), консултирайте се с лекар преди приема на този продукт, ако приемате лекарства по лекарско предписание. Избягвайте продължителното излагане на UV лъчи (напр. слънчева светлина, солариум), когато приемате този продукт.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.


 

 

 

 

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: