Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Дневна формула за подпомагане на хормона на растежа

GH Pituitary Support Day Formula
Дневна формула за подпомагане на хормона на растежа
Каталожен №: 01301
120 вегетариански капсули
Наличност: В наличност
Цена: 110.48 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

GH Pituitary Support Day Formula/ Дневна формула за подпомагане отделянето на растежен хормон в хипофизата
120 вегетариански капсули
Каталожен номер: 01301

Намалената функция на хипофизната жлеза може да има огромен ефект върху секрецията на хормона на растежа. Хормонът на растежа е особено важен за растежа на децата, но възрастните също се нуждаят от него за нормален метаболизъм и костна плътност, за поддържане на едно добро съотношение между немастна и мастна тъкан в тялото, както и за здрава кожа. Хормонът на растежа осигурява анаболни (образуване на тъкани) ефекти. Проучванията обаче сочат, че при застаряващите мъже пулсовата амплитуда на отделяне на растежния хормон намалява с 50% на всеки седем години след 18–25 - годишна възраст.103 Ето защо субоптималната хипофизна функция може да доведе до състояние на катаболизъм (тъканно разпадане) , което често се изразява с:

  • Намаляване на немастната мускулна маса
  • Увеличаване на мастната тъкан
  • Увеличаване обиколката на талията
  • Повишаване нивата на опасния липопротеин с ниска плътност в кръвта (LDL)

Стареенето може да засегне редица важни стимули, необходими за отделяне на растежния хормон, например осигуряване на достатъчно сън и физическа активност. Междувременно, инхибиторите на секрецията на растежния хормон могат да станат по-изявени, например блокера на растежния хормон соматостатин, както и повишаването на нивата на свободни мастни киселини и глюкоза в кръвта.

За щастие съществуват редица начини да се забави по естествен път скоростта, с която намалява отделянето на растежния хормон. На първо място, самият соматостатин може да бъде инхибиран с холинергични агонисти като например холин.104 На второ място, проучвания с хора показват, че амино киселини като аргинин и орнитин могат да помогнат за запазване и максимизиране на немастната маса 105-107 , както и да подпомагат усилията за по-ефективна физическа активност - ключов фактор за повишаване продукцията на растежен хормон.

На трето място, тези анаболни ефекти могат да се допълнят с амино киселините глутамин и глицин, които помагат за стимулиране отделянето на ендогенния растежен хормон.108 Растежният хормон се секретира на цикли през деня, като най-голямо количество се отделя при физическа активност и малко след заспиване.

GH Pituitary Support Day Formula, който най-добре е да се приема преди упражняване на физическа активност, съдържа холин плюс аргинин и орнитин под формата на алфа-кетоглутарат.

Препратки

Дневна доза: 4 таблетки
Дози в опаковка: 30
Количествен състав за доза
Калций (като калциев карбонат) 354 мг
L-Aргинин (алфа-кетоглутарат) 800 мг
L-Орнитин (алфа-кетоглутарат) 800 мг
Cognizin® CDP холин (Цитидин 5'-дифосфат холин) 250 мг

Други съставки: микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, филмово покритие на водна основа (пречистена вода, хидроксипропил метилцелулоза, глицерин), стеаринова киселина, силициев диоксид, растителен стеарат.


Cognizin® е регистрирана търговска марка на Kyowa Hakko Kogyo Co., Ltd.

Дозировка и употреба

  • Приемайте по четири таблетки дневно сутрин или преди физическа активност, за предпочитане на празен стомах или както Ви е препоръчал лекарят.
  • Може да се прилага в допълнение към Нощната формула за подпомагане отделянето на растежен хормон в хипофизата

Предупреждения

  • ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА
  • Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием
  • Да не се купува, ако външната опаковка е счупена или повредена
  •  При използване на хранителни добавки, моля консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, ако сте кърмачка или ако сте бременна

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: