Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Гама линоленова киселина (GLA) със сусамови лигнани

Mega GLA with Sesame Lignans
Гама линоленова киселина (GLA) със сусамови лигнани
Каталожен №: 00756
60 меки желатинови капсули
Наличност: В наличност
Цена: 42.04 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Mega GLA with Sesame Lignans/ Мега гама линоленова киселина (GLA) със сусамови лигнани
60 меки желатинови капсули
Каталожен номер: 00756

Човешкият организъм се нуждае от мастни киселини, за да оцелее и е в състояние да ги произвежда с изключение на две: линолова киселина (LA), в семейството на омега-6, и алфа-линоленова киселина (ALA) в семейството омега-3. Тези две мастни киселини трябва да бъдат предоставени от диетата и затова се считат за есенциални мастни киселини (ЕМК).

Oмега-6 мастни киселини се осигуряват с храната - от месото и растителните масла. Все пак, не всички омега-6 мастни киселини имат еднаква стойност. Aрахидоновата киселина (AA) е по-скоро нездравословна, защото е прекурсор на възпалителните ейкозаноиди, като например простагландин E2 (PGE2), тромбоксан A2 и левкотриен B4, които промотират възпалението. За разлика от нея, гама-линоленовата киселина (GLA), която се намира в маслото от вечерна иглика, масло от пореч и масло от касис, е важна мастна киселина, която има благотворно действие при образуването на простагландин (PGE1) и намаляване на провъзпалителния медиатор.98.99

Хората, които се грижат за здравето си, приемат голямо количество добавки с масло от касис, за да получат GLA (гама линоленова киселина) – изходната киселина на биологически активната DGLA (дихомогама линоленова киселина).

Life Extension прибавя 10 мг сусамови лигнани към всяка мека желатинова капсула Мега гама линоленова киселина (GLA) масло от пореч. Сусамовите лигнани не само засилват ползата от DGLA, но и предотвратяват превръщането на GLA в провъзпалителния медиатор – арахидонова киселина. Блокирането на този път намалява образуването на разрушителните провъзпалителни агенти простагландин E2 и левкотриен B4.148

Многобройни проучвания доказват различните ползи за здравето от GLA. Обогатяването на тази добавка със сусамови лигнани дава възможност на GLA да действа много по-добре в организма и позволява на много хора с възпалителни проблеми да се възползват от добавката с GLA.

Препратаки

Дневна доза: 1 мека желатинова капсула
Дози в опаковка: 60
Количествен състав за доза
Калории 15
Калории от мазнини 15
Общо мазнини 1.5 г
Наситени мазнини 0 г
Масло от семе на пореч (Borago officinalis) което осигурява 299 mg гама линоленова киселина (GLA) 1300 мг
Сусамово семе - екстракт от лигнани 10 мг

Други съставки: желатин, глицерин, пречистена вода, силиций, слънчогледов лецитин, цвят на рожков (кафяв), екстракт от розмарин.


Дозировка и употреба

  • Една мека желатинова капсула един-два пъти на ден с храна или според препоръките на лекаря.
  • Могат да се приемат до пет меки желатинови капсули на ден. 

Внимание

Ако приемате антикоагуланти или противотромбоцитни лекарства, или имате нарушено кървене, консултирайте се с лекар преди приема на този продукт.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.

 

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: