Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Витамин D3 1000IU капс

Витамин D3
Витамин D3 1000IU капс
Каталожен №: 01753
1000 IU 90 меки желатинови капсули
Наличност: В наличност
Цена: 27.36 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Vitamin D3/ Витамин D3
1000 IU 90 меки желатинови капсули
Каталожен номер: 01753

Витамин D3 може да се синтезира от човешкия организъм в кожата при излагане на ултравиолетови-B (UVB) лъчи от слънчевата светлина. През зимата обаче, поради метеорологичните условия и закриването на слънцето, способността на организма да произвежда оптимални нива на витамин D може да бъде намалена.87 Всъщност се предполага, че годишните флуктуации в нивата на витамин D могат да обяснят сезонния характер на грипните заболявания.71 Всички тези фактори показват колко е важно ежедневно да се приемат добавки с витамин D.

Отдавна е известно, че витамин D допринася значително за нормалната костна плътност.88-94 Освен това учените са установили и съществената роля, която витамин D играе за регулирането на нормалното клетъчно делене и диференциация, както и съществените му ефекти върху човешкия имунитет.95-101 Tези находки правят връзка между недостига на витамин D и редица често срещани проблеми свързани с процеса на стареене.

Life Extension препоръчва здравите възрастни да допълват всеки ден с най-малко 2000 IU на витамин D. Възрастните хора могат да се възползват от по-високи дози, като например 5000 IU дневно до 10 000 IU дневно. Целта на витамин D като добавка е да се постигнат оптимални серумни нива на 25-хидрокси витамин D между 50-80 нг / мл в кръвта.

Витамин D в дневна доза от 2 000 IU се съдържа в много мултивитамини и дрги “мулти-нутриент” формули като  Life Extension Микс™ и мултивитамин “Две на ден” таблетки. А витамин-D кръвен тест може да ви помогне да определите допълнителната доза на витамин D, която може да се наложи да приемате, за да се постигне оптимално ниво.

За повечето хора, 1000 IU е недостатъчно, за да се постигнат оптимални кръвни нива на витамин D. За по-малки индивиди, които получават 2000-3000 IU от мултивитамин или други формули, които съдържат витамин D (както и за деца), тази концентрация на витамин D може да бъде подходящя.

Препратки

Дневна доза: 01751
Дози в опаковка: 90
Количествен състав за доза
Витамин D3 (холекалциферол) 1000 IU

Други съставки: студено пресован зехтин, желатин, глицерин, пречистена вода, средноверижни триглицериди (масло).


Дозировка и употреба

Една капсула дневно или според препоръките на лекаря.

Внимание

Индивиди, които приемат повече от 2,000 IU/ден vitamin D (от храна и добавки) трябва периодично да се изследват за серуман 25-хидрокси витамин D. Малко вероятно е да има токсичност при здрави индивиди при доза под 10,000 IU. Добавки с витамин D не се препоръчват за индивиди с хиперкалциемия (високи нива на калций в кръвта). Индивидите с бъбречни заболявания, с  известни нарушения (като хиперпаратироидизъм или саркоидоза), както и тези , които приемат сърдечни глюкозиди (дигоксин) или тиазидни диуретици, трябва да се консултират с лекар преди приема на добавки с витамин D.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.

 

 

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: