Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Витамин D3 (течна емулсия)

Liquid Emulsified Vitamin D3
Витамин D3 (течна емулсия)
Каталожен №: 00864
2,000 IU 1 fl. oz. (течна унция) (29.57 ml)
Наличност: В наличност
Цена: 69.36 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Liquid Emulsified Vitamin D3/ Витамин D3 (течна емулсия)
2,000 IU 1 fl. oz. (течна унция) (29.57 ml)
Каталожен номер: 00864

Витамин D3 може да се синтезира от човешкия организъм в кожата при излагане на ултравиолетови-B (UVB) лъчи от слънчевата светлина. През зимата обаче, поради метеорологичните условия и закриването на слънцето, способността на организма да произвежда оптимални нива на витамин D може да бъде намалена.87 Всъщност се предполага, че годишните флуктуации в нивата на витамин D могат да обяснят сезонния характер на грипните заболявания.71 Всички тези фактори показват колко е важно ежедневно да се приемат добавки с витамин D.

Отдавна е известно, че витамин D допринася значително за нормалната костна плътност.88-94 Освен това учените са установили и съществената роля, която витамин D играе за регулирането на нормалното клетъчно делене и диференциация, както и съществените му ефекти върху човешкия имунитет.95-101 Tези находки правят връзка между недостига на витамин D и редица често срещани проблеми свързани с процеса на стареене.

Life Extension препоръчва здравите възрастни да допълват всеки ден с най-малко 2000 IU на витамин D. Възрастните хора могат да се възползват от по-високи дози, като например 5000 IU дневно до 10 000 IU дневно. Целта на витамин D като добавка е да се постигнат оптимални серумни нива на 25-хидрокси витамин D между 50-80 нг/ мл в кръвта.

Витамин D в дневна доза от 2 000 IU се съдържа в много мултивитамини и дрги “мулти-нутриент” формули като  Life Extension Микс™ и “Две на ден” таблетки. А витамин-D кръвен тест може да ви помогне да определите допълнителната доза на витамин D, която може да се наложи да приемате, за да се постигне оптимално ниво.

Препратки

Дневна доза: 1 капка (35.2 mg)
Дози в опаковка: 975
Количествен състав за доза
Витамин D3 (холекалциферол) 2000 IU

Други съставки: растителен глицерин, дейонизирана вода.


Дозировка и употреба

  • Приемайте по една капка на ден с богата на мазнини и ниско съдържание на фибри храна.​

Бележка

Броят на капките може да варира в зависимост от температурата и надморската височина.

Внимание

Индивиди, които приемат повече от 2,000 IU/ден витамин D (от храна и добавки) трябва периодично да се изследват за серумен 25-хидрокси витамин D. Не надвишавайте дозата от 10,000 IU на ден освен в случаите, когато това се препоръчва от Вашия лекар. Добавки с витамин D не се препоръчват за индивиди с хиперкалциемия (високи нива на калций в кръвта). ​

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: