Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Бромелаин със специално покритие

Specially-Coated Bromelain
Бромелаин със специално покритие
Каталожен №: 01203
60 таблетки с ентерично покритие
Наличност: В наличност
Цена: 52.10 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Specially-Coated Bromelain/ Бромелаин със специално покритие
60 таблетки с ентерично покритие
Каталожен номер: 01203

Бромелаин (Bromelain) - смес от протеази, извлечени от стеблото на ананаса, от много години се използва от европейците заради противовъзпалителното му действие. Регулиращите течността свойства на бромелаина се дължат на споособността му ефикасно да понижава продукцията на възпалителни цитокини, да намалява миграцията на неутрофили до местата на остро възпаление и да спомага за специфичното отстраняване на редица възпалителни молекули от клетъчната повърхност. Проучванията показват също така, че бромелаинът може да подпомага нормалния вискозитет на кръвта и тромбоцитната агрегация.106,107

Бромелаинът трябва да има ентерично покритие, за да не се активира в стомаха, където да се използва като храносмилателен ензим. Таблетките бромелаин с ентерично покритие преминават в тънките черва, където се абсорбират в кръвния поток и осигуряват ползи за организма.

Бромелаинът със специално покритие може значително да помогне на възпалителните реакции в ставите. Резултатите от проучвания при пациенти с дискомфорт в областта на коляното показват, че формулите с бромелаин с ентерично покритие са били поне толкова ефикасни колкото и другите средства за облекчаване на болки и подуване в ставите, а освен това се понасят по-добре.108-110 Едно проучване даже доказва, че бромелаинът е по-ефикасен от другите методи за поддържане функцията на ставите в покой (41% за бромелаин в сравнение с 23% за други меетоди).110

Друго проучване показва, че бромелаинът със специално покритие дава цялостно подобрение на усещането за благополучие заедно с подобрението по отношение на сковаността и физическите функции.109

Препратки

 

Дневна доза: 1 таблетка с ентерично покритие
Дози в опаковка: 60
Количествен състав за доза
Калций (като калциев карбонат) 75 мг
Бромелаин екстракт от протеолитични ензими от ананас (Ananas comosus) (стебло) [2400 GDU на грам]*** 500 мг

Други съставки: микрокристална целулоза, малтодекстрин, кроскармелоза натрий, стеаринова киселина, силиций, растителен стеарат, ентерично покритие (кополимер на метакрилова киселина- дисперсия NF, хидроксипропил метилцелулоза, пропилен гликол).


***Бромелаинът на прах, използван в този продукт, има сила 2400 GDU (желатин храносмилателни единици) на грам/5200 FIP (Международна фармацевтична федерация) единици на грам. FIP стойността се удостоверява от независим анализ по европейски референтен стандарт.

Дозировка и употреба

  • Една таблетка с ентерично покритие 2 пъти на ден на гладно, или според препоръките на лекаря.

Внимание

Ако приемате антикоагуланти или противотромбоцитни лекарства, или имате нарушения в кървенето, консултирайте се с Вашия здравен консултант преди приема на този продукт. Бромелаинът може да повиши бионаличността на тетрациклиновите антибиотици.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.

 

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: