Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Life Extension био-куркумин 400 мг 60 капс.

Super Bio-Curcumin®
Life Extension био-куркумин 400 мг 60 капс.
Каталожен №: 00407
400 мг 60 вегетариански капсули
Наличност: В наличност
Цена: 107.50 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Super Bio-Curcumin®/ Супер био-куркумин
400 мг 60 вегетариански капсули
Каталожен номер: 00407

Куркуминът впечатлява учените от цял свят с многобройните си забележителни полезни за здравето свойства. Куркумин е полифенол, който присъства в подправката куркума и за първи път е използван в Индия преди повече от 3,000 години в традиционната аюрведическа медицина. Съвременните учени са открили, че куркуминът има ползи за здравето на почти всички органи и системи в организма13-18 ... включително способността му да инхибира ензимите, които помагат на възпалителните процеси в тялото.19

Проучвания свързват възпалението със свръхекспресия на протеинова молекула, наречена нуклеарен фактор-kappa B (NF-kappaB). NF-kappaB действа като включва гените, които произвеждат възпалителния отговор на организма. Тъй като експресията на NF-kappaB се повишава при по-възрастните, учените търсят начини за модулиране на NF-kappaB и неговия ефект върху организма.

Има данни, че куркуминът упражнява мощни инхибиращи ефекти върху активирането на NF-kappaB в организма.20-23 Куркуминът инхибира свръхекспресията на NF-kappaB. Освен това куркуминът инхибира метаболизма на арахидоновата киселина, както и активностите на циклооксигеназа, липоксигеназа и цитокини (интерлевкини и фактора на туморната некроза).24-27

Други клинични изпитвания сочат, че куркуминът подпомага ефективното функциониране на червата и ставите.28-36 Овен това куркуминът помага за поддържането на нормалната функция на тромбоцитите,37-40 и има имуномодулаторни ефекти като потиска освобождаването на хистамин от мастоцитите.41-43 Други проучвания показват потенциала на куркумин за поддържане на нормална мозъчна функция и осигуряване на невропротекция.44-53

Куркуминът ефективно поддържа функциите на островчетата на панкреаса.54-59 Многобройните ефекти на куркумина включват защита от химични вещества, които имитират естрогена,60-64 предпазване на организма от вредните свободни радикали и подпомагане на нормалния растеж на клетъчния цикъл.

Проблемът е в това, че куркуминът трудно се абсорбира в кръвотока. Супер био-куркумин® се абсорбира до седем пъти повече от традиционния куркумин. Така тази патентована формула представлява най-рентабилния начин за допълване на този важен нутриент. Проучвания показват, че една капсула от 400 mg на ден от този продукт с куркума може да осигури нива на куркумин в кръвта, които се равняват на приема на 2,500–2,800 mg от предлаганите на пазара добавки с куркумин. Освен това, не само, че тази формула на куркума осигурява по-високи максимални нива на куркумин в кръвта, но и куркуминът остава в кръвотока почти двойно по-дълго отколкото при обикновените добавка. При това този комплекс с повишена абсорбция осигурява и други полезни елементи на куркумата освен стандартизирания куркумин.

Всяка 400 mg капсула Супер био-куркумин® е eквивалентна на 2,772 mg обикновен 95% екстракт от куркумин.

Препратки

Дневна доза: 1 вегетарианска капсула
Дози в опаковка: 60
Количествен състав за доза
BCM-95® Bio-Curcumin® (Curcuma longa) 25:1 екстракт (корен) [стандартизиран до 95% общо комплекс куркуминоиди с есенциални масла от ризома на куркума посредством HPLC (380 mg)] 400 мг

Други съставки: оризово брашно, растителна целулоза (капсула), растителен стеарат, силиций.


Bio-Curcumin® и BCM-95® са регистрирани търговски марки на Dolcas-Biotech, LLC. U.S. Patent Nos. 7,883,728, 7,736,679 and 7,879,373.

Дозировка и употреба

  • Една капсула на ден с храна или според препоръките на лекаря.

Внимание

Да не се приема в случай на проблеми с жлъчния мехур или жлъчни камъни. Ако приемате антикоагуланти или противотромбоцитни лекарства, или имате нарушения в кървенето, консултирайте се с лекар преди приема на този продукт.

Предупреждения

  • ПАЗЕТЕ ОТ ДЕЦА.
  • НЕ НАДВИШАВАЙТЕ ПРЕПОРЪЧАНАТА ДОЗА.
  • Не купувайте продукта, ако външното запечатване е счупено или повредено.
  • Когато използвате хранителни добавки, уведомете вашия лекар, ако в момента се лекувате от някакво заболяване, ако сте бременна или кърмите.

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: