Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Бенфотиамин с тиамин 100 мг 120 капс

Benfotiamine with Thiamine
Бенфотиамин с тиамин 100 мг 120 капс
Каталожен №: 00920
100 мг 120 вегетариански капсули
Наличност: В наличност
Цена: 49.02 лв
К-во:     - ИЛИ -   Добави в любими

Benfotiamine with Thiamine/ Бенфотиамин с тиамин
100 мг 120 вегетариански капсули
Каталожен номер: 00920

Бенфотиамин -  мастноразтворима форма на витамин B1 (тиамин), подпомага здравословния метаболизъм на кръвната захар и предпазва тъканите от крайните продукти на напредналото гликиране и от оксидативен стрес.68  Например ензимът транскетолаза има особено важно значение за метаболизма на кръвната захар. Подобно на много ензими, транкетолазата изисква наличието на ко-фактор. В този случай тя се нуждае от помощта на тиамина. За съжаление тиаминът е водноразтворим, което ограничава наличността му във вътрешността на клетката. Бенфотиаминът е мастноразтворим и може лесно да проникне във вътрешността на клетките. Освен това той има по-голяма бионаличност от водноразтворимия тиамин.

В едно забележително проучване е доказано, че бенфотиаминът eфективно повишава активността на транскеталозата в клетъчни култури с  изненадващите 300%, в сравнение с едва 20% за тиамина. Tази солидна активация е била достатъчна, за да блокира три от четирите метаболитни пътища, които водят към увреждане на кръвоносните съдове.68 Бенфотиаминът също така блокира активацията на транскрипционния фактор, познат като нуклеарен фактор-капа B (NF-kB), който е отговорен за редица възпалителни състояния.68

Като цяло, бенфотиаминът може да активира глюкозния метаболизъм и да спомага за поддържането на здравословни нива на кръвната глюкоза при индивиди, чиито нива са вече в нормални граници. Освен това той може да намали образуването на крайни продукти на напреднало гликиране, с което да предотврати глюкозната токсичност и да коригира дефектите на ендотелните клетки, причинени от високата концентрация на кръвна глюкоза, особено във вътрешността на ендотелните клетки, ретината, бъбреците и нервните клетки. Бенфотиаминът също така помага за поддържането на нивата на кръвна захар при индивиди, чиито нива са вече в нормални граници, както и за ендотелната функция.69-75 Бенфотиамин с тиамин е евтина хранително добавка, която спомага за поддържане на нивата на кръвна захар при индивиди, чиито нива са вече в нормални граници, и подпомага здравето на нервите, бъбреците, очите, кръвоносните съдове и сърцето.

Препратки

Дневна доза: 1 вегетарианска капсула
Дози в опаковка: 120
Количествен състав за доза
Тиамин (витамин B1) (като тиамин хидрохлорид) 25 мг
Бенфотиамин 100 мг

Други съставки: микрокристална целулоза, растителна целулоза (капсула), силиций, растителен стеарат.

Tози продукт НЕ съдържа мляко, яйца, риба, фъстъци, ракообразни (омари, раци, скариди), соя, дървесни ядки, пшеница, мая, глутен, царевица или ориз. НЕ съдържа захар, изкуствени подсладители, овкусители, оцветители или консерванти.

Дозировка и употреба

  • Една капсула четири пъти на ден със или без храна, или според препоръките на лекаря.
  • Ако приемате един от продуктите: Оптимизатор на производство на енергия в митохондриите или Супер Карнозин, само две до три капсули на ден са достатъчни за достигане на оптималната доза от 400 mg дневно.

Предупреждения

  • ДА СЕ ПАЗИ ОТ ДЕЦА
  • Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием
  • Да не се купува, ако външната опаковка е счупена или повредена
  • При използване на хранителни добавки, моля консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, ако сте кърмачка или ако сте бременна

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош           Добър

Въведете кода в полето отдолу: