Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

КАК ДА ПРЕЦЕНИМ ДАЛИ, ПО КОЛКО И ОТ КОЯ ДОБАВКА ДА ПРИЕМАМЕ?

 
Въпроси, които може да зададете на нашите експерти, за да сте сигурни, че сте взели правилното решение относно приема и избора на хранителни добавки.

Всеки има нужда от баланс на основни хранителни вещества от различни храни, за да е здрав. Да се храним правилно не винаги е лесно, когато сме в движение.  Ето защо опираме до приема на витамини и добавки.

И все пак, при такова изобилие от мултивитамини, билки и растителни продукти, е трудно да прецените дали дадена добавка е безопасна - или дали е подходяща за вас?

Въпреки че има противоречиви доказателства за това дали ежедневният прием на мултивитамини ни предпазва от болести, много хора ги прибавят към диетата си, за да запазят или подобрят здравето си. Други, като например жени преди менопауза, понякога избират отделни витамини и минерали, като желязо, за да попълнят/предотвратят даден дефицит.

Ако се опитвате да подберете правилните добавки и витамини, които да включите към хранителния си режим, тук са девет въпроса да зададете на експерт в сферата на хранителните добавките (в случая на Нас, Хелт Фрик):

 •     Какви ползи за здравето ми предоставя тази добавка?
 •     Има ли изследвания в подкрепа на използването на тази добавка? (Всички добавки, които се предлагат в уебмагазина на Хелт Фрик са подкрепени с научни изследвания по отношение на безопасността и ефективността им).
 •     Имам ли нужда от тази добавка за здравето ми: дали за лечението на съществуващо заболяване или за профилактика?
 •     Каква е препоръчителната доза за тази добавка в моя специфичен случай?
 •     Кога и колко време е необходимо да приемам тази добавка?
 •     Кое е най-подходящо и ефективно за мен - хапче, прах или течност?
 •     Коя форма на витамина (витамин D2 или D3, например) е най-добрата?
 •     Има ли тази добавка или витамин някакви известни странични ефекти?
 •     Кои са най-добрите марки на тази добавка по отношение на качество, безопасност, ефективност и научни изследвания? Както очаквате да чуете, основният и единствен критерий за подбора на добавките в нашия уебмагазин са качеството, безопасността, ефективността и наличието на научните доказателста за тяхната употреба.
 •     Има ли тази добавка взаимодействие с някакви лекарства или храни?
 •     Трябва ли да спра приема на тази добавка или витамин, ако ви предстои операция?
 
Коя форма на витамина да изберете?

След като знаете кой витамин или добавка е точно за вас, вие ще откриете, че голяма част могат да бъдат закупени като хапчета, течности или прахове. Една от разликите между тях е скоростта, с която тялото ви поглъща добавката и колко бързо добавката става активна. Например, течностите се абсорбират по-бързо от хапчетата. В други случаи, медицинското действие на определена добавка се появява, само когато е във формата на сух екстракт, като капсула или таблетка. Други продукти се абсорбират по-добре като течност на алкохолна или водна основа. Посъветвайте се с експерт в тази област, ако не сте сигурни за правилната форма на конкретната хранителна добавка.

Някои добавки са в таблетна форма, тъй като стават неефективни или дори опасни, ако изложени на стомашни киселини. Някои хора трябва да приемат течни добавки, ако имат затруднения с усвояването на витамини или добавки от хапче или ако имат проблеми с преглъщането на капсули или хапчета.

И не всички форми на дадени витамини са еднакви. Например, витамин D добавките се предлагат като витамин D-2 (ергокалциферол) или витамин D-3 (холекалциферол) с някои предварителни доказателства, показващи, че витамин D-3 е по-активната от двете форми. Също така има няколко различни вида витамин Е и някои експерти смятат, че че най-добрият избор е смес от естествени токофероли и токотриеноли. Когато се съмнявате, консултирайте се с експерт (с консултантите на Хелт Фрик), за да сте сигурни, че добавката отговаря на вашите нужди.

Предишна