Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Често задавани въпроси

Какво представлява Фондацията “Life Extension”?

На колко години е Фондацията “Life Extension”?

Какви научни открития е направила Фондацията “Life Extension”?

Какъв е опитът на фондацията по отношение на терапии удължаващи живота?

Какви са стандартите за контрол на качеството на “Life EXtension”?

Защо хранителните добавки на “Life Extension” са по-напреднали от другите хранителни добавки?

А вашите витамини какви са? Натурални или синтетични?

Как да получа по-добри онлайн цени за витамините?

Кои добавки са най-подходящи за мен и моя конкретен проблем?

Какви хранителни добавки мога да взимам за подобряване на паметта?

Какво прави Life Extension, за да гарантира качеството на продуктите ни?

Отразяват ли точно етикетите какво се съдържа в опаковката?

Когато стане дума за добавки, цената определяща ли е за качеството?

Какво съдържа написаното на етикета „Други съставки” и защо е важно?

Защо някои компании твърдят, че тези помощни вещества могат да навредят на здравето ви?

Трябва ли да се притеснявате от употребата на стеаринова киселина?

Трябва ли да ме притеснява факта, че продуктите съдържащи соево олио или соев лецитин са скрит източник на фитоестрогени?

Трябва ли да ме притеснява употребата на генно-модифицирани растения (ГМО)?

Съдържа ли се мононатриев глутамат в желатинът, използван за направата на меките желатинови капсули?

Каква е разликата между таблетки, капсули и меки желатинови капсули?

Защо продуктите на Life Extension не са органични?

Какво представлява добрата хранителна програма?

Как да приемам мулти-витамина “Life Extension Mix”?

Защо 14 капсули, но само 9 таблетки Life Extension Mix дневно?

Каква е разликата между Life Extension Мix и Life Extension Mix с допълнително Ниацин? Кой от двата трябва да приемам?

Безопасно ли е да използвам кредитната си карта, за да си купя витамини онлайн?

Мога ли да платя с наложен платеж?

Защитена ли е информацията, която предоставям?

Как се осъществява доставката?

Как да намеря определен витамин или добавка?

Когато намеря това, което търся, как го да го купя?

Фондацията “Life Extension”

Какво представлява Фондацията “Life Extension”?

Фондацията “Life Extension” е най-голямата организация в световен мащаб, посветена на проучвания на различните методи за удължаване продължителността на живот в добро здравословно състояние. В стремежа си да открие анти-ейджинг терапии Фондацията е направила открития в областта на превенцията на инсулти и  атеросклероза, диабетa, здравето на простата и други здравни проблеми. Фондацията “Life Extension” в Щатите е организация с нестопанска цел, освободена от данъци, чиято мисия е да “пoбеди” процеса на стареене в рамките на следващото десетилетие.

На колко години е Фондацията “Life Extension”?

Фондацията "Life Extension” е учредена официално през 1980 г., но нейният основател е участвал в изследвания, свързани с анти-стареенето от 1960 г. насам.

Какви научни открития е направила Фондацията “Life Extension”?

Изследвания, подпомогнати от Фондацията “Life Extension”, потвърждават ползата от антиоксидантите за удължаване продължителността на живота и защита на клетките срещу исхемия (липса на приток на кръв). Исхемията е водещата причина в световен мащаб за инвалидност и смърт. Може да бъде причинена от запушване на коронарната или церебралната артерия, което може да доведе съответно до инфаркт или инсулт. Често, хората разбират едва пост-фактум, че са имали проблем. Фондацията поддържа научно-изследователски център, благодарение на който е направила рекордни открития в борбата и защитата срещу индуцирани от исхемията вреди от свободните радикали. За преглед на научните постижения на фондацията, посетете lef.org.

Какъв е опитът на фондацията по отношение на терапии удължаващи живота?

Фондацията “Life Extension” е първата организация, която препоръчва използването на антиоксидантни витамини за поддържане на добро здраве, както и на ниски дози аспирин за профилактика на сърдечносъдовите заболявания. Също така е първата, която съветва да не се използва желязо в хранителните добавки поради доказателства показващи, че желязото предизвиква сериозна вреда на свободните радикали и може да доведе до развитието на рак, атеросклероза и множество други заболявания. Фондацията е първата организация, която информира американците за "чудотворния хранителен елемент" коензим Q10, антираковите каротеноиди, ликопена, лутеина и ксантофилите, както и за най-ефективната анти-ейджинг терапия в света - мелатонина. И Фондацията е първата организация, която представя  на американския пазар европейските "умни лекарства" като пирацетам, центрофеноксин и DHEA. За преглед на научните постижения на фондацията, посетете lef.org или кликнете тук.

Защо добавките “Life Extension” са уникални?

Какви са стандартите за контрол на качеството на “Life EXtension”?

“Life Extension” използва единствено и само съставки и витамини с отлично качество. Тяхната отдаденост към съвършенство е гаранция, че хранителните добавки, които продаваме отговарят на най-високите възможни стандарти и критерии. “Life Extension” не само закупува най-качествените суровини от цял свят, основно от водещи американски, японски и европейски източници, но също така използва модерни аналитични методи като високоефективната течна хроматография и газовата хроматография/мас-спектрометрия, за да гарантира, чe продуктите им отговарят на твърденията на етикета за сила на действие и чистота. “Life Extension” тества своите суровини използвайки американската Фармакопея и други фармацевтични стандарти за анализи.

Защо хранителните добавки на “Life Extension” са по-напреднали от другите хранителни добавки?

Съставките, включени в продуктите на “Life Extension” често са много по-добри от тези в продуктите, продавани от други компании за витамини на българския пазар. Учените на “Life Extension” анализират хиляди научни изследвания всяка седмица, за да се уверят, че формулите им за поддържане на добро здраве включват най-иновативните в света съставки за удължаване на живота. Фондацията работи с най-изтъкнатите изследователи в света по геронтология. Така тя има достъп до вътрешна информация за пробиви в областта на Анти-ейджинга преди да бъде публикувана. Фондацията “Life Extension” поддържа най-напредналата анти-исхемия лаборатория в света, където се използват антиоксидантни витамини, хормони и фармацевтични агенти за предотвратяване на индуцираните от свободните радикали клетъчни щети.

Най-популярнaта мултивитамин добавка, която предлагаме е Life Extension Mix™.

Life Extension Mix™ съдържа уникални екстракти от зеленчуци, плодове и билки, както и високо съдържание на аминокиселини, витамини, минерали и специални антиоксиданти. Формулата на Life Extension Mix™ е обогатена с растителни екстракти, които спомагат за поддържането на здрава клетъчната функция чрез физиологични процеси, отделно от традиционните антиоксиданти. Приемането на тези видове растителни екстракти се препоръчва въз основа на изследвания, проведени от най-престижните медицински центрове в света.

Тази супер мощна антиоксидантна формула е на светлинни години пред който и да е мултивитамин предлаган на пазара в момента. От 1983 г. насам, Life Extension Mix е преформулиран 18 пъти, за да се използват най-новите научни открития в областта на анти-ейджинга. През 1985 г. към Life Extension Mix са добавени ликопенъткаротеноид и ксантофил. През 1995 г. са добавени още по-концентрирани екстракти от ликопен и ксантофил, заедно с 22 към 1 концентрат от броколи и множество други подобрения. През 2004 г. Life Extension Mix е отново подобрен. Актуализираната формула съдържа сусамови лигнани, които имат многобройни ползи за човешкото здраве. Сусамовите лигнани увеличават нивата на витамин Е в тъканите като подпомагат дейността на носещите протеини, отговорни за транспорта на хранителни вещества от черния дроб към цялото тяло.

Хром, магнезий и биотин са хранителни вещества, необходими за поддържане на оптимални нива на кръвната захар. Актуализираният Life Extension Mix™ осигурява 500 мкг хром (в сравнение с 200 мкг в предишната версия), по-усвоима форма на магнезий и същата висока концентрация на биотин. За постигане на оптимален ефект от приема на хром като добавка са необходими дневни дози надвишаващи 200 мкг. Life Extension Mix е по-евтин в сравнение с други предлагани качествени мултивитамини, които дори не съдържат хранителни вещества като ликопен, ксантропил (лутеин екстракт) и броколи.

А вашите витамини какви са? Натурални или синтетични?

Life Extension използва комбинация от натурални и синтетични витамини и добавки. Някои реклами се опитват да ни убедят, че „натуралните” са по-добрите, но всъщност те не са пречистени и съдържат в някаква степен замърсители (например, полен и естествено произведени хормони). Това би могло да доведе до проблеми при някои хора. Синтетичните добавки се произвеждат, така че да са химично еднакви (с изключение на витамин Е) с тези, извлечени от естествени източници и са възможно най-пречистените хранителни витамини.

Как да получа по-добри онлайн цени за витамините?

Регистрирайки се в нашия сайт, автоматично ставате член на нашата програма за лоялни клиенти. Много от нашите витамини и добавки имат допълнителни намаления, ако купите четири опаковки, а някои имат още по-големи намаления при покупка на осем или десет. Следете и за супер разпродажбата ни всеки ноември – най-добрите оферти за цялата година. Ако сте регистриран член (регистрирайте се от тук), често получавате дoпълнителна отстъпка, когато поръчвате по телефона или онлайн.

Кои добавки са най-подходящи за мен и моя конкретен проблем?

Влезте в отдел “здраве” на lef.bg, за да разгледате протоколите за често срещани заболявания. В края на всяка статия са изброени препоръчителните добавки за всеки конкретен проблем. Проверете също и често задаваните въпроси. Ако не намерите отговор на вашия въпрос - свържете се с нас. Нашият обучен персонал ще отговори на запитването ви. Ако проблемът е по-комплексен, ще направим необходимото проучване, свързвайки се с медицинските ни консултанти и само след това ще ви дадем нашата препоръка.

Какви хранителни добавки мога да взимам за подобряване на паметта?

Отидете на отдел продукти, след това изберете „по предназначение” Мозък/Памет. Изброените там хранителни добавки могат да спомогнат за правилното функциониране на мозъка. За най-добри резултати препоръчваме да използвате комбинация от няколко хранителни добавки.

Въпроси свързани с качеството, чистотата и ефикасността на продуктите на Life Extension

Какво прави Life Extension, за да гарантира качеството на продуктите ни?

Life Extension акцентира върху три конкретни области:

 • Суровини: За разлика от други фирми, които предлагат хранителни добавки на българския пазар, съставките в продуктите на Life Extension не са подбирани по критерий цена. Вместо това са избирани по критерий чистота (за да се изключи наличието на микроби и тежки метали), сила на действие и употреба в успешни медицински проучвания.
 • Потвърждение за ефикасността на съставките от научни изследвания: Life Extension използва съставки и дози, които точно възпроизвеждат най-успешните резултати, получени в научни изследвания.
 • Производство: Life Extension стриктно спазват и са в съответствие с всички нормативни изисквания и добри производствени практики за производство, опаковане и съхранение.

Отразяват ли точно етикетите какво се съдържа в опаковката?

Да. Всички активни съставки от патентовани, научно ратифицирани суровини, както и крайни продукти, са тествани и одобрени чрез аналитични методи като ВТХ (високоефективна течна хроматография), MS (мас-спектрометрия) и др., за да се гарантира, че всеки един продукт отговаря на състава, записан на етикета и в строго съответствие с нашите високи изисквания за спецификации на продуктите.

Когато стане дума за добавки, цената определяща ли е за качеството?

Що се отнася до Life Extension, отговорът е да. Патентованите материали, които са доказани да бъдат ефективни в многобройни проучвания, са по-скъпи. За разлика от много популярни марки, чиято единствена цел е по-висока печалба, дължаща се на използването на най-евтините възможни суровини, Life Extension си сътрудничи само с доставчици, които инвестират в научни изследвания за проверка и валидация на хранителните вещества, което оскъпява суровините. С продуктите на Life Extension, вие получавате качеството, за което плащате.

Какво съдържа написаното на етикета „Други съставки” и защо е важно?

Това са съставки, които не са активни (помощни вещества). Те играят различни роли в процеса на производство, като:

 • Постигане на еднородна плътност за точно дозиране
 • Разпределяне на активните съставки равномерно в твърдите таблетки, капсулите и гела
 • Предпазване на активните съставки от топлината и влагата, за да не намалее активността им преждевременно  
 • Спомагане за разпадането на таблетките, както и за разтварянето на капсулите и гела
 • Поддържане постепенното освобождаване на активните съставки в организма в продължение на определен период от време.

Защо някои компании твърдят, че тези помощни вещества могат да навредят на здравето ви?

Да се твърди, за който и да било продукт, че е „абсолютно чист и не съдържа помощни вещества” е лъжлива реклама. Този трик се използва често, за да се отклони вниманието на потребителя от активните съставки с по-лошо качество, съдържащи се в даден продукт. Точните помощни вещества, използвани правилно, могат да имат положителен ефект… като например, да подсигурят, че таблетката ще се разтвори в стомашно-чревния ви тракт, а няма просто да премине през организма ви и да се изхвърли без да се усвои съдържанието и да се извлекат ползите. Друг пример за същественото значение на тези помощни вещества е, че предпазват продукта раздробяване и по този начин го правят неподатлив на въздействието на микробите. Да вземем за пример екстракта от боровинки на Life Extension. Той съдържа AuroraBlue® - диви боровинки от Аляска. За да се запази сложния им хранителен състав боровинките са изсушени чрез замразяване, смляни и капсулирани. Но тъй като говорим за цели плодове в първоначалния им вид, важно е да се отбележи, че те са силно податливи на влага, което би ги направило "развъдник" за бактерии. Ето защо Life Extension използва помощно вещество при процеса на изсушаване. По този начин смлените боровинки се предпазват от влагата и така се запазва максимално хранителна им стойност.

Всички помощни вещества, които използва Life Extension са в умерени количества и са категоризирани със СБКЦ (Считани за Безопасни Като Цяло) статус. В повечето случаи, ако не бъдат използвани, резултатът би бил краен продукт с по-ниско качество! Помощните вещества се използват в хранителните добавки с цел: постигане на еднородна плътност на сложните активни компоненти; постигане на равномерно разпределение на активните съставки; и подпомагане разграждането на активните компоненти вътре в тялото.

Трябва ли да се притеснявате от употребата на стеаринова киселина?

Стеариновата киселина функционира като контролиращ потока агент в производството на качествени продукти. Също така стеариновата киселина се образува по естествен път в храните, които консумираме. Например в 114 г черен шоколад се съдържат 3,625 мг стеаринова киселина; в чаша зрял фасул се съдържат 1,655 мг стеаринова киселина; в 28г сурово телешко месо (хранено с трева) се съдържат 2,063 мг стеаринова киселина; а в 227г чисто пуешко месо има 1,642 мг стеаринова киселина. Дори в една лъжичка с подправки се съдържат 1,513 мг стеаринова киселина! Добавките, които ние предлагаме обикновено не съдържат повече от 10 мг на капсула. Стараем се винаги да използваме възможно най-малко количество магнезиев стеарат.

Трябва ли да ме притеснява факта, че продуктите съдържащи соево олио или соев лецитин са скрит източник на фитоестрогени?

Соевите изофлавони наистина са фитоестрогени, но съдържанието им в соевото олио и соевия лецитин е толкова пренебрежимо ниско, че Министерството на Земеделието в САЩ ги категоризира с нулево съдържание на изофлавони. Например, Life Extension’s Fucoxanthin-Slim™ меки капсули съдържат само  0.0024 грама соев лецитин на капсула и съответно не съдържат фитоестрогени.

Трябва ли да ме притеснява употребата на генно-модифицирани растения (ГМО)?

Соята е пример за култура, която е силно генно модифицирана с цел увеличаване на производството. Истината е, че соевото олио и соевият лецитин са силно преработени вариации на соята. Генните модификации не променят растението изцяло, променят само определен ген. Ето защо някои определени молекули като соевия лецитин не се променят независимо дали източника на соя, от който произлизат е ГМО или не.  Въпреки това, за да сме напълно лоялни към клиентите си, Life Extension e в процес на промяна на етикетите. На новите етикети ще бъде изписано, когато продуктите съдържат царевично- или соево-базирани активни съставки, които са сертифицирани и закупени от производители на не-ГМ хранителни насаждения. Докато този процес е в развитие, новата информация ще бъде качена в описанието на продуктите на сайта ни. Life Extension вече предлага продукти с не-ГМО екстракти от соеви изофлавони.

Съдържа ли се мононатриев глутамат в желатинът, използван за направата на меките желатинови капсули?

Не се съдържа мононатриев глутамат в желатина, но се съдържа около 0.03 грама глутаминова киселина в 1 мека желатинва капсула. За да направим сравнение трябва да поясним, че човек поглъща около 120 пъти повече глутаминова киселина, когато консумира аспержи, зеле или домати!

Каква е разликата между таблетки, капсули и меки желатинови капсули?

Качествените продукти изискват качествена система на доставка. Най-добрите компании избират най-ефективната крайна форма, базирайки се на характеристиките на включените съставки, желаното предназначение или усвояване на крайния продукт или активните му съставки.

Защо продуктите на Life Extension не са органични?

Думата „органични” е станала синоним на качество за потребителите. Този термин е валиден по-скоро за продукти, които се отглеждат, а не за тези, които се съставят. Много от нашите научно-подкрепени суровини не се произвеждат органично. Нашият фокус пада върху взискателното тестване и съвестната обработка. Крайната цел е чистота - както в смисъла на включените съставки, така и на крайните ни продукти.

Каква е ползата за вас, ако приемате добавките на Life Extension?

Какво представлява добрата хранителна програма?

Мултивитамин добавките са в основата на добрата хранителна програма. Приемът на мултивитамини е един лесен начин да си набавите хранителните вещества, от които се нуждаете, само с един продукт. Изключение прави калцият. Препоръчваме да приемате хранителна добавка, съдържаща калций, като например - Формула за здрави кости с KoAct®. Мъжете и жените под 35 години се нуждаят дневно от 1000 мг калций, а жените над 35 – от поне 1200 мг. Хубаво е да приемате Life Extension Mix и калциеви добавки като неизменна част от вашия хранителен режим.

Как да приемам мулти-витамина “Life Extension Mix”?

Life Extension Mix е наличен под формата на прах, таблетки и капсули. Приемайте по 14 капсули дневно, по 4-5 с всяко хранене. Ако предпочитате таблетките – 9 на ден, по 3 на всяко хранене.

Защо 14 капсули, но само 9 таблетки Life Extension Mix дневно?

Таблетките Life Extension Mix са по-големи от капсулите и освен това са по-плътно направени. Дневната доза на Life Extension Mix се побира в 9 таблетки. Ако не можете да преглъщате хапчета, може би по-удачният вариант за вас е да си поръчате Life Extension Mix – капсули.

Каква е разликата между Life Extension Мix и Life Extension Mix с допълнително Ниацин? Кой от двата трябва да приемам?

Формулата на Life Extension Mix съдържа 73 мг ниацин в една дневна доза, което означава че ще приемате малко над 24 мг с всяко хранене. Life Extension Mix с допълнителен ниацин съдържа 345 мг ниацин в една дневна доза, което означава 115 мг на хранене. Допълнителният ниацин обикновено е полезен за хора с тревожни нива на холестерола. Високите нива на ниацин създават така наречения ниацинов поток – безобидно усещане за топлина, горещина и изтръпване с временно зачервяване на кожата. Тези ефекти могат да продължат до няколко часа. Ниациновият поток не се наблюдава при хора, които приемат обикновената формула без ниацин - Life Extension Mix.

Високият прием на ниацин не е подходящ за хора с чернодробни заболявания. Консултирайте се с вашия лекар в случай на повишени чернодробни ензими или уголемяване на черния дроб.

Безопасно ли е да използвам кредитната си карта, за да си купя витамини онлайн?

Мога ли да платя с наложен платеж?

Да, за максимална сигурност и комфорт на клиента, заплащането се осъщестявава по време на доставката.

Защитена ли е информацията, която предоставям?

Имаме строга политика за личната неприкосновеност на клиентите ни. На сайта ни се използват няколко различни форми за поръчка и въпроси. Всички отговори стигат до нас посредством защитени канали, до които няма външен достъп и не могат да бъдат прочетени от никой друг в интернет. Никаква лична информация (вкл. имена, адреси, имейли) не се отдава или продава на трети лица. За по-детайлна информация вижте Общи Условия.

Как се осъществява доставката?

С куриер или директно на посочения от вас адрес или до най-удобния за ва офис на Eконт.

Как да намеря определен витамин или добавка?

Има няколко начина да намерите продукта, който търсите. Отидете на отдел Продукти от главната страница на lef.bg, натиснете виж всички>>  Изберете един от посочените критерии за търсене:

1) Можете да търсите продукт според категорията му (витамини, аминокиселини, билки и т.н.)

2) Можете да търсите продукт по предназначение (коса, анти-ейджинг, стави и т.н.)

3) Можете да търсите определена съставка, каталожен номер (ако е наличен) или ключова дума, изписвайки свободен текст в съответното поле за търсене.

4) Можете да търсите в най-популярните ни продукти, последно добавените, както и тези на промоция.

Когато намеря това, което търся, как го да го купя?

Когато намерите продукт, който ви интересува:

 1. Натиснете бутона , разположен отстрани на описанието на продукта и цената. Така прибавяте продукта към виртуалната ви количката за пазаруване.
 2. От страницата “вашатa количка”, към която имате постоянен дотъп от горния десен ъгъл на сайта, можете да промените количеството на всеки продукт, след което трябва да натиснете бутона. Ако искате да изтриете продукт от количката ви, натиснете бутона. Страницата вашата количка ще се презареди и покаже новата стойност на поръчката ви.
 3. Натиснете бутона "плащане" след като сте прегледали кошницата и сте доволни, за да завършите поръчката си. След като изпратите вашата поръчка, ще получите имейл, че сме я получили и обаждане, че сме я обработили. Разбира се, всички продукти могат да бъдат закупени и по телефона.