Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Препоръка № 1: Life Extension Mix™ Сега с още по-ефикасна форма на селен!

на 04 октомври, 2013 ,
     от 10 стъпки за постигане на съвършено здраве
Не умирайте от недостиг.

Многобройни публикувани научни изследвания разкриват, че редица често срещани проблеми свързани с напредване на възрастта, се дължат на липсата на специфичен нутриент в нашата диета. Предвид факта, че на пазара се предлагат евтини хранителни добавки, които могат да ни предпазят от такива синдроми на недостиг, само личното нехайство може да е причината някои хора да не приемат ежедневно поне основните витамини и минерали.

Малко са лекарите, които си дават сметка за шокиращия недостиг на основни нутриенти при българите. Тук не става дума за ползата от приемане на добавки с витамини в по-висока концентрация. Говорим за фундаменталния факт, че повечето българи не получават с диетата си даже онези минимални количества нутриенти, които медицината счита за необходими.

Например, през последните няколко години учените доказаха критичната роля, която витамин D има за регулиране на голям брой функции на организма. Тези находки свързват недостатъчните нива на  витамин D  в кръвта с често срещани проблеми на стареенето. Стъписващите данни за този широкоразпространен недостиг на витамин D са довели до препоръките в развитите държави да се увеличи приемът на витамин D до 5,000 IU на ден и повече. Докато повечето хранителни добавки с мултивитамини съдържат само 400-600 IU витамин D, Life Extension в двете си формули Life Extension Микс™ и мултивитамина "две-на-ден" осигурява до 2,000 IU. Понякога е необходим ежедневен прием на витамин D3 от 5,000 IU под формата на меки желатинови капсули за постигане на оптимални нива в кръвта на 25-хидроксивитамин D, които са между 50-80 ng/mL.

В началото на 2013 едно мащабно проучване е публикувано в престижното издание Aмериканско списание за клинично хранене. Проучването разглежда нивата на витамин D в кръвта (измерени като 25-хидроксивитамин D) при 9,949 души на възраст от 50-74 г. за период средно от 9.5 години. В сравнение с хората с достатъчни нива на витамин D, индивидите с недостиг на витамин D са показали по-висока със 71% смъртност по всякакви причини. Недостигът на витамин D се свързва и с 42% по-висок риск от смъртност поради раково заболяване, 39% по-висок риск от смъртност поради сърдечносъдово заболяване и 250% по-висок риск от смъртност поради респираторно заболяване. Tова проучване доказва опасностите от недостатъчния прием на витамин D и въпреки това по-голямата част от хората не поддържат оптимални нива на витамин D в кръвта – нещо, което лесно може да се коригира с приема на евтини хранително добавки.

Eпидемичен недостиг на Витамин E

Недостигът на витамин E се среща често при възрастните индивиди. Набавянето на цялото необходимо за организма количество витамин Е от храната като единствен източник е много трудно и фактически невъзможно.

Каква е опасността от недостиг на витамин E?

През ноември 2006 е публикувано най-мащабното проучване в историята на медицината, което използва нивата ва витамин Е (алфа токоферол) в кръвта като маркер за статуса на витамин Е. Целта на това проучване е да се свържат изходните нива на витамин Е с конкретните причини за смъртността и общата смъртност за 19-годишен период на проследяване. В проучването първоначално са били записани 29,092 участници, като 13,380 смъртни случая са предоставени за анализ.2 Резултатите от проучването показват значително намаление на общата смъртност в квинтилите на най-високи нива на витамин Е в кръвта в сравнение с най-ниския квинтил.

На базата на тези статистически данни, една редакционна статия, публикувана в същото списание, задава въпроса защо лекарите поставят под въпрос значението на хранителните добавки с витамин Е.3 В редакционната статия се подчертава колко е важно да се приема необходимото за организма количество витамин Е. Като анализират подробности от това най-мащабно проучване за витамин Е при хора, авторите изказват становището, че количеството от този нутриент, което е необходимо за постигане на оптимални резултати, може да бъде получено „само с хранителни добавки”.

Недостигът на витамин Е ускорява възрастовия упадък

В януарския брой от 2008 г. на Списание на Американската медицинска асоциация  (JAMA) са публикувани резултатите от проучване, което изследва нивата на витамин Е при лица над 65 годишна възраст. Резултатите показват, че онези, които имат най-ниски нива на витамин Е в кръвта, са с  60% по-голяма вероятност да стигнат до физически упадък през три-годишния период на проследяване.4

Авторите на проучването стигат до следното заключение: “Tези резултати са емпирично доказателство, че ниската серумна концентрация на витамин Е се свързва с последващ упадък на физическата функция при по-възрастните индивиди.”

Това, което лекарите все още пропускат, когато правят препоръки към широката общественост, е критичната необходимост онези, които приемат добавки с витамин Е под формата на алфа токоферол, да приемат също така и формата гама токоферол.  Наблюдава се забележителна полза за организма от по-високите нива на алфа и гама токоферол.

Витамин E е само един от многото нутриенти, от които може да има недостиг

За съжаление, повечето диети не могат да осигурят и минималните количества нутриенти, даже според ниския дневен прием препоръчван от здравните институции. В резултат на това българите страдат от явен дефицит на жизненоважни нутриенти като магнезий, калий, 5 витамин B6, витамин B56 и витамин D.7

За щастие, лесно могат да се намерят на пазара ефикасни дози от тези основни нутриенти в състава на мулти-нутриентни формули.

Повечето българи не консумират достатъчно плодове и зеленчуци всеки ден. Все по-често световни научни експерти казват, че хората трябва да консумират плодове и зеленчуци, за да избегнат редица възрастови проблеми.

Като част от формулата, която вече осигурява най-широкия в света спектър от растителни екстракти, Life Extension Микс™ включва плодовете на маки бери и вишна като допълнителна антиоксидантна защита,8-16  C3G (Цианидин-3-Глюкозид) (иновативен флавоноид от екстракт от касис17-21) който подпомага нощното виждане22-25 … и екстракт от индийско цариградско грозде26-28, в състава на Crominex® 3+ - отлична комплексна хранителна добавка с хром,  която подпомага поддържането на нормален глюкозен метаболизъм при хора, чиито стойности вече са в нормални граници.29

Заедно с повече от две дузини други екстракти от плодове и зеленчуци,30-32 Life Extension Микс™ осигурява висока концентрация на витамини, минерали и амино киселини, които са крайъгълния камък на една обхватна програма за поддържане на добро здраве.

Стандартизиран екстракт от нар

Екстрактът от нар, който се съдържа в Life Extension Микс™ е стандартизиран, за да осигури биологически активните пуникалагини, които са уникални за този плод.

Пуникалагините в нара са 100% водоразтворими и имат забележителна степен на абсорбция - 95%.33 При сравнителни тестове с екстракти от други популярни антиоксиданти в храните, нарът демонстрира най-силните ефекти на потискане на свободните радикали. Това означава, че пуникалагините в нара не само се абсорбират много по-добре от другите природни антиоксиданти, но имат и по-добра антиоксидантна способност.

Публикувани проучвания при хора и животни сочат, че нарът помага за поддържането на нормална сърдечносъдова функция.34-37  Нарът притежава и уникалното свойство да подпомага поддържането на нормална ДНК структура в простатните клетки.38-42

Ежедневната доза Life Extension Микс™ съдържа екстракт от нар, който е стандартизиран да осигури пуникалагините и други полифеноли, които се съдържат в до 2.6 унции (1 унция = 28.34 грама) сок от нар.

Стандартизиран екстракт от боровинки

Антоцианините, които се съдържат в боровинките, са мощни антиоксиданти с доказани свойства, които не се ограничават само до потискане на свободните радикали.

Например, боровинките не само подобряват паметта, но помагат и при някои дегенеративни промени, наблюдавани при стареещи неврони.43,44 Едно проучване показва, че способността на боровинките да потискат свободните радикали и възпалението в мозъка на плъх е аналогична на продължително ограничаване на калориите.44 Tези находки подсказват, че боровинките може би са способни да върнат назад някои аспекти на стареене на мозъка!

Другата активна съставка в боровинките (птеростилбен) помага за поддържането на вече нормални липидни и глюкозни нива.45 Още по-вълнуващ е факта, че тези съставки в черната боровинка (птеростилбен и антоцианини) могат да помогнат за поддържането на здрава ДНК структура.46-50

Life Extension Микс™ съдържа стандартизиран екстракт от диворастяща черна боровинка, който съдържа най-активните съставки открити в този здравословен плод.

Стандартизиран екстракт от зелен чай

Фондацията Life Extension® пуска на пазара през 1993 г екстракт от зелен чай  под формата на хранителна добавка на базата на епидемиологични проучвания, като показва, че хората, които консумират зелен чай, имат по-малко здравни проблеми.51 През последните 20 години са публикувани огромен брой проучвания относно ползата от зеления чай за здравето.

Учените са изследвали активната съставка на зеления чай – полифеноли, и са открили, че полифенолите притежават забележителни биологически активности, които включват инхибиране на LDL оксидацията и пероксидацията на невроните, като в същото време поддържат нормална ДНК структура.52-64

Life Extension Микс™ съдържа 325 mg декофеинизиран екстракт от зелен чай, който е стандартизиран за осигуряване на активния полифенол, на който учените приписват многобройните ползи за здравето на зеления чай.

Количеството полифеноли [включително eпигалокатехин-3-галат (EGCG)] в една дневна доза Life Extension Микс™ се равнява на изпиването на около една и половина чаши зелен чай на ден. Освен това има данни, че екстрактът на прах се абсорбира 60%–90% по-добре в кръвния поток65 и има по-голяма степен на бионаличност отколкото пиенете на зелен чай.

Стандартизирани екстракти от зеленчуци

Лутеолин е флавоноид, който се съдържа в магданоза, артишока, босилека, целината и други храни. В сравнение с други флавоноиди, лутеолинът осигурява едно от най-високите нива на защита на ДНК.66

Един от благоприятните механизми на действие на лутеолина е неговата способност на инхибира оксидативното увреждане на клетъчната ДНК.  Друга уникална полза е способността на лутеолин да потиска свръх нивата на опасните възпалителни цитокини като интерлевкин-6 и интерлевкин-1b.67-72

Life Extension Микс™ съдържа стандартизирана доза 8 mg лутеолин – доза, която емулира ползите, доказани в публикуваните научни изследвания.

Броколите се рекламират като един от най-важните зеленчуци за поддържане на здрава ДНК генна структура. Броколите съдържат няколко активни съставки, като най-значимата е сулфорафан поради уникалните му ефекти на детоксикация и защита на ДНК. Life Extension Микс™ съдържа концентрирана смес от броколи със стандартизирани екстракти от сулфорафан и глюкозинолати – две съединения, на които се дължат многобройните защитни свойства на броколите. Освен това броколите са естествен източник на холорофил, който предпазва гените.73-81

D-глюкарат представлява фитонутриент, който се съдържа в грейпфрут, ябълки, портокали, броколи и брюкселско зеле. D-глюкарат ефективно подпомага процеса на детоксикация, чрез който се отстраняват ДНК токсините от организма.82-84 Дневната доза Life Extension Микс™ съдържа 200 mg калциев D-глюкарат (който доставя 175 mg D-глюкарат).

Лутеин, който се съдържа в спанака и листните зеленчуци, спомага за поддържането на критични пигменти в очната макула,85 докато ликопен от доматите притежава мощно действие за поддържане на ДНК структурата и предпазване от LDL оксидация.86-92
Life Extension Микс™ съдържа 60 пъти повече лутеин и 10 пъти повече ликопен в сравнение с една водеща конвенционална мултивитаминна таблетка. Повечето мултивитаминни добавки не съдържат никакви зеленчукови екстракти.

Стандартизирани екстракти от плодове

Освен стандартизираните екстракти от нар и диворастяща черна боровинка, Life Extension Микс™ е подсилен и с плодови екстракти като плода на боровинка, гроздово семе и цитрусови биофлавоноиди за предпазване от оксидативен стрес, осигуряване на нормално кръвообращение в целия организъм и поддържане на здрава ДНК.

Учените от дълго време убеждават хората в многобройните полезни ефекти на плодове като черната боровинка, къпината, червената боровинка, синята слива, плода на бъз, райска ябълка и череша. Тази подсилена формула на Life Extension Микс™ съдържа изработена по поръчка смес от тези и други плодове, които според данни от проучвания имат многобройни полезни ефекти за организма. Тук влизат маки бери и вишна  заради техните полезни антиоксидантни свойства за предпазване на сърдечната функция, както и на мускулната и ставна функция.93-104

Консумацията на зехтин е един от най-важните фактори за ползите от средиземноморската диета.105,106 Учените са открили, че водата от маслината съдържа до 300 пъти повече полифенолови съединения отколкото в зехтина.107 Полифенолите в маслината са били предмет на многобройни проучвания - in vitro, in vivo, и при хора, доказващи ползата от тях в различни области, включително за предпазване от LDL оксидация, потискане на свободните радикали и укрепване на клетъчните мембрани.105-111 Life Extension Микс™ съдържа маслинов екстракт, стандартизиран да доставя хидрокситирозол.112

Лигнаните засилват ефектите от витамин E

Сусамът и неговите лигнани имат широко приложение в човешкото здраве. Това включва и повишаване нивата на витамин Е в човешките тъкани посредством подпомагане на протеиновите носители да доставят хранителни вещества на клетките в цялото тяло.113,114

Сусамовите лигнани засилват полезните ефекти на рибеното масло, подпомагат регулирането на  LDL оксидацията и помагат за поддържане на вече нормалните нива на холестерол/LDL при индивиди със стойности в нормални граници.115-118

Life Extension Микс™ осигурява 10 mg екстракт на лигнани от сусамово семе, който предоставя директно полезните свойства на лигнаните и засилва ефектите на витамин E, гама токоферол и други нутриенти в организма като линоленовата киселина.

Life Extension Микс™ съдържа натриев селенит, селенометионин и Se-метил L-селеноцистеин като форми на селен. Всяко едно от тези селенови съединения носи уникални биологични ползи. Някои научни данни сочат, че приемът на селен може да понижи риска от някои форми на рак; все пак, Американската агенция по храни и лекарства е постановила, че тези данни са ограничени и нямат заключителен характер.

Поддържане на вече нормализирани нива на кръвна глюкоза

Хромът, заедно с магнезий и биотин, са нутриенти, които са необходими за поддържане на нормални нива на кръвната захар.119-131 Така Life Extension Микс™ осигурява 500 mcg високо стабилен, биологически активен хромов комплекс с Capros®Amla (стандартизиран екстракт от индийско цариградско грозде) и PrimaVie®Shilajit (патентована форма на този адаптоген). Наричано Crominex® 3+, това иновативно хромово съединение подпомага поддържането на нормална абсорбция на глюкоза от клетките, нормална ендотелна функция, нормални нива на липиди и триглицериди и нормално поизводство на клетъчна енергия. Освен това тази формула на Life Extension Микс™ осигурява високо абсорбируеми форми на магнезий и супер високоефективен биотин. Един преглед на проучвания, които сочат ползите от приема на добавки с магнезий и хром разкрива, че тези по-високи дози са необходими за постигане на оптимални ефекти.132-138

Витамин D3 във висока концентрация

По-рано лекарите изразяваха загриженост, че витамин D в големи количества може да бъде токсичен. През последните вяколко години, обаче, нарастващ брой доказателства сочат, че фактически са необходими много по-високи дози витамин D, за да предизвикат токсичност при здрав индивид. Последните проучвания показват, че по-високите концентрации са необходими за борба с широкоразпространения дефицит на витамин D.139,140 И все пак остава страхът у много хора от токсичност на витамин D и този страх им пречи да приемат достатъчно добавки с витамин D, който има критична роля за поддържане плътността на костите, нормалното клетъчно деление и здрава имунна система.141-150

В отговор на проучвания, които сочат, че даже и хората, които приемат стандартни  ПХП витамин D добавки, не получават достатъчни количества от него, Life Extension Микс™ предоставя 2,000 IU витамин D3 в една дневна доза (някои възрастни трябва да приемат допълнително 5,000 IU витамин D и да си правят изследвания на кръвта след това, за да бъдат сигурни, че са постигнали оптимални нива на витамин D).

Пиридоксал 5’-фосфат

Life Extension Микс™ включва форма на витамин B6, която блокира образуването на крайни продукти на гликирането. Пиридоксал 5’-фосфат е метаболитно активният B6, за който има данни, че предпазва от реакции на гликиране на протеини и липиди.148-150 Tази най-нова версия на Life Extension Микс™ осигурява 100 mg пиридоксал 5’-фосфат в една дневна доза.

Най-пълната мултинутриентна формула

Life Extension Микс™ спестява време и пари, като комбинира най-популярните хранителни добавки с витамини и минерали в един продукт, с което отпада необходимостта от закупуване на отделни флакони с B-комплекс, витамини C и E, добавки с минерали и много други, от които би имало нужда за постигане на същите ефекти.

Life Extension Микс™ предоставя най-мощните антиоксиданти, включително водо- и мастноразтворимия витамин С, идеалната форма на алфа витамин Е и растителни екстракти, които помагат за предпазване от увреждане на клетъчната ДНК. Допълнителните съставки в Life Extension Mix™ засилват ползотворните процеси на ДНК метилиране, подпомагат поддържането на вече нормалния гликемичен контрол и помагат за регулиране на LDL оксидацията.

Life Extension Микс™ е крайъгълният камък на една всеобхватна програма за употребата на хранителни добавки, защото осигурява голям брой проучени нутриенти. Ако бюджетът Ви е ограничен, Life Extension Микс™ ще ви предостави най-евтината „стойност на милиграм”.

Съставките на Life Extension Микс™ се предоставят само от висококачествени доставчици. Тези първокласни компании имат по-високи цени на техните витамини и микроелементи, но чистотата на тези субстанции надвишава в голяма степен тази на по-евтините генерични версии, които са толкова разпространени в индустрията на витамини.

За да видите пълната формула на Life Extension Микс™, натиснете тук.

За членове, които искат да приемат тези нутриенти по отделно

Най-всеобхватната мултинутриентна формула е Life Extension Микс™. Някои членове на Фондацията, обаче, предпочитат да приемат нутриентите по отделно и се нуждаят само от една  добавка с мултивитамини и минерали, която да запълни празните места.

В отговор на запитвания за научно разработена мултинутриентна добавка, беше разработен мултивитаминът ”две-на-ден” с най-високата концентрация на съставките, която може да има в две таблетки или капсули дневно. В сравнение с обикновените продукти с прием по една таблетка на ден,  Life Extension мултивитамин “две-на-ден” съдържа до 50 пъти по-голяма концентрация!

Продукти с мултивитамини се предлагат в широк мащаб. За съжаление, повечето хора не знаят каква е концентрацията на всеки отделен нутриент, която е необходима за постигане на оптимален ефект. Търговските компании се възползват от невежеството на потребителя, като използват толкова ниски концентрации на някои нутриенти, от които няма или има съвсем малка полза за потребителя.

Примерната сравнителна таблица на съставките (Примерната сравнителна таблица) разкрива колко по-голяма е концентрацията на една дневна доза от формулата на мултивитамина "Две-на-ден" (два пъти на ден по една таблетка) в сравнение с водещи търговски мултивитамини. Малко са потребителите, които си дават сметка, че често пъти предлаганите на пазара добавки съдържат най-евтината форма на нутриентите, която не осигурява оптимална полза. Например 50 IU от синтетичния витамин Е, който се съдържа в Центрул® Silver® 50+  може да достави относително малко количество витамин Е в кръвния поток. Проучвания показват, че разпределението на синтетичния витамин Е в организма е едва половината от това на природния витамин Е.151-154

Дневната доза на формулата на мултивитамина "Две-на-ден" е изчислена така, че да покрива широкоразпространения дефицит на основни нутриенти, който съществува сред потребителите на мултивитамини. Например, потребителите на Centrum® Silver® Adults 50+ получават само  500 IU витамин D дневно в сравнение с 2,000 IU във формулата на мултивитамина "две-на-ден" (четири пъти по-голямо количество от съдържащото се в Centrum® Silver® Adults 50+). При препоръчваната доза от една таблетка или капсула два пъти на ден, хората, които са загрижени за здравето си, могат да бъдат сигурни, че получават нутриенти в такива концентрации, които са доказали положителните си ефекти в публикувани научни изследвания , и това се отнася до повечето нутриенти. Освен това, потребителита на мултивитамина "Две-на-ден" извличат полза и от aлфа-липоевата киселина – един универсален антиоксидант, който също помага за повишаване нивата на глутатиона, също както и при Crominex® 3+ - една стабилна и биологически активна форма на хром, смесен с Capros® Amla и PrimaVie® Shilajit.29 Когато се използва като част от здравословна диета, хромът играе роля за поддържане на нормални нива на кръвната захар при хора, чиито стойности на кръвна захар вече са в нормални граници.

Тъй като повечето витамини са водоразтворими, което означава, че те нямат продължителна трайност в организма, най-добре е тези нутриенти да се приемат най-малко два пъти на ден, т.е. каквато е формулата на мултивитамина "Две-на-ден".

Всяка таблетка или капсула на Life Extension мултивитамина "Две-на-ден" е средно голяма, за да може по-лесно да се преглъща. За да придобиете представа за концентрацията на тази мултинутриентна добавка, ние сравнихме мултивитамина "Две-на-ден" с най-продавания в момента продукт с мултивитамини (Centrum® Silver® Adults 50+) в диаграмата по-горе (диаграма по-горе).

Един флакон от 120 Life Extension мултивитамина "две-на-ден" таблетки има цена на дребно 45 лева. Това количество е достатъчно за два месеца при препоръчваната дневна доза. Може да сведете месечната стойност на мултивитамина "Две-на-ден" таблетки до само 36 лева, ако закупите четири опаковки наведнъж. Ако погледнете цената на редица търговски марки, които осигуряват само една малка част от нутриентите, съдържащи се във мултивитамина “две-на-ден”, веднага ще разберете колко приемлива е цената, на която ще получите най-важните основни нутриенти в необходимата концентрация.

Много приятели разчитат на Life Extension Микс™ заради широкия спектър от плодови и зеленчукови екстракти, минерали, амино киселини и витамини. Онези, които приемат тези нутриенти с други добавки, могат да използват мултивитамина "две-на-ден" таблетки, за да бъдат сигурни, че няма да имат недостиг на нутриенти, които отдавна са доказани като жизнено важни за организма. Тук можете да намерите всички мултивитамини, които предлагаме.

Използвана научна литература:

 1. J Am Diet Assoc.2004; 104 :567–75.
 2. Am J Clin Nutr. 2006 Nov;84(5):1200-7.
 3. Am J Clin Nutr. 2006 Nov;84(5):959-60.
 4. JAMA. 2008 Jan 23;299(3):308-15.
 5. J Am Coll Nutr.2009 Feb;28 Suppl 1:73S-81S.
 6. Am J Clin Nutr. 1981 Jul;34(7):1328-37.
 7. Arch Intern Med.2009 Mar 23;169(6):626-32.
 8. J Agric Food Chem.2011 Mar 9;59(5):1630-7.
 9. Z Naturforsch C.2009 Sep-Oct;64(9-10):759-62.
 10. Phytochem Anal.2006 Jan-Feb;17(1):8-14.
 11. J Agric Food Chem.2002 Dec 18;50(26):7542-7.
 12. J Food Chem.2009 Jul;115(1):20-25.
 13. J Nutr.2009 Oct;139(10):1896-900.
 14. J Food Sci.2011 May;76(4):C633-8.
 15. Phytomedicine.2001 Sep;8(5):362-9.
 16. Scand J Med Sci Sports.2010 Dec;20(6):843-52.
 17. J Agric Food Chem.2009 Apr 22;57(8):3141-8.
 18. Nutr Cancer.2006;54(1):47-57.
 19. J Agric Food Chem.2008 Mar 26;56(6):1880-8.
 20. J Agric Food Chem. 2008 Aug 27;56(16):7422-30.
 21. J Agric Food Chem.2006 May 31;54(11):4016-21.
 22. Alt Med Rev.2000 Dec;5(6):553-62.
 23. J Agric Food Chem.2003 Jun 4;51(12):3560-3.
 24. Photobiol.2009 Mar-Apr;85(2):454-62.
 25. Photochem Photobiol.2009 Mar-Apr;85(2):463-70.
 26. J Ethnopharmacol.2002 Jul;81(2):155-60.
 27. Br J Nutr.2010 Feb;103(4):502-12.
 28. Int J Food Sci Nutr.2011 Sep;62(6):609-16.
 29. Int J Diab Dev Countries.Vol 30; Issue: 3: 153; Date: 2010
 30. Planta Med. 2008 Oct;74(13):1635-43. Epub 2008 Oct 8. Review
 31. Br J Nutr.2007 Oct;98(4):814-8.
 32. Am J Clin Nutr. 2005 Jan;81(1 Suppl):215S-7S.
 33. Eur J Nutr. 2003 Jan;42(1):18-28 .
 34. Drugs Exp Clin Res.2002 28(2-3):49-62.
 35. J Nutr.2001 Aug;131(8):2082-9.
 36. Br J Pharmacol. 2005 Jul;145(6):767-74.
 37. J Nutr Biochem. 2005 Sep;16(9):570-6.
 38. Clin Cancer Res.2006 Jul 1;12(13):4018-26.
 39. Cell Cycle.2006 Feb;5(4):371-3.
 40. 4Proc Natl Acad Sci U S A. 2005 Oct 11;102(41):14813-8.
 41. Nutr Cancer.2009;61(6):811-5.
 42. Crit Rev Food Sci Nutr.2011 Aug;51(7):626-34.
 43. J Neurosci. 1999 Sep 15;19(18):8114-21.
 44. Neurobiol Aging. 2006 Feb;27(2):344-50.
 45. J Agric Food Chem. 2005 May 4;53(9):3403-7.
 46. J Agric Food Chem. 2004 Jul 28;52(15):4713-9.
 47. Mutat Res. 2003 Feb 5;535(1):103-15.
 48. Mutat Res.2010 Dec 21;703(2):158-62.
 49. Chin Med J(Engl). 2010 Oct;123(19):2714-9.
 50. J Agric Food Chem.2007 Sep 19;55(19):7777-85.
 51. Available at: http://www.lef.org/magazine/mag2005/jan2005_cover_green_tea_01.htm Accessed: January 25, 2012.
 52. Carcinogenesis.2012 Feb;33(2):377-84.
 53. Arch Oral Biol.2012 May;57(5):429-35.
 54. Carcinogenesis.2011 Nov;32(11):1684-8.
 55. BMC Cancer.2011 Aug 18;11:360.
 56. Nutr Rev.2007 Aug;65(8 Pt 1):361-75.
 57. Lancet.1997 Feb 1;349(9048):360-1.
 58. Kobe J Med Sci.2008 May 23;54(1):E62-72.
 59. Int J Vitam Nutr Res.2008 Dec;78(6):275-81.
 60. Free Radic Biol Med.2010 Mar 15;48(6):831-8.
 61. J Am Coll Nutr.2009 Aug;28(4):355-61.
 62. Brain Res Bull.2000 Dec;53(6):743-9.
 63. Life Sci.2001 Dec 21;70(5):603-14.
 64. Front Biosci (Elite Ed).2012 Jan 1;4:111-31.
 65. Am J Clin Nutr.2004 Dec;80(6):1558-64.
 66. Am J Respir Crit Care Med.2002 Mar 15;165(6):818-23.
 67. Eur J Pharmacol.2011 Oct 1;668(1-2):115-26.
 68. Evid Based Complement Alternat Med.2011;2011:323171.
 69. Eur J Pharmacol.2011 Jun 25;660(2-3):454-9.
 70. Free Radic Biol Med.2011 May 1;50(9):1081-93.
 71. J Nutr Biochem.2011 Jul;22(7):612-24.
 72. Cell Biol Int.2007 Sep;31(9):870-7.
 73. Postepy Hig Med Dosw (Online). 2010 Nov 29;64:590-603.
 74. Cancer Lett.2008 Oct 8;269(2):291-304.
 75. Biochem J. 2002 May 15;364(Pt 1):301-7.
 76. Metabolism. 2001 Oct;50(10):1130-5.
 77. Carcinogenesis. 2003 Mar;24(3):491-5.
 78. Carcinogenesis. 2004 Feb;25(2):219-27.
 79. Proc Nutr Soc.2009 Feb;68(1):103-10.
 80. Rocz Panstw Zakl Hig. 2007;58(1):7-13.
 81. Nutr Rev.2012 Nov;70(11):654-65.
 82. Postepy Hig Med Dosw (Online). 2008 Sep 5;62:451-62.
 83. Integr Cancer Ther.2003 Jun;2(2):139-44.
 84. Integr Cancer Ther.2003 Jun;2(2):139-44.
 85. Invest Ophthalmol Vis Sci.2011 Oct 17;52(11):8174-8. Print 2011 Oct.
 86. Clin Sci. [Lond] 2003 Sep;105(3):355-61.
 87. Arch Biochem Biophys. 2004 Oct 1;430(1):127-34.
 88. Mutat Res.2012 May 1;733(1-2):4-13.
 89. Maturitas.2011 Apr;68(4):299-310.
 90. Int J Food Sci Nutr.2011 May;62(3):289-94.
 91. Annu Rev Food Sci Technol. 2010;1:189-210.
 92. Salud Publica Mex. 2010 May-Jun;52(3):254-65.
 93. Br J Sports Med. 2006 Aug;40(8):679-83.
 94. J Food Chem. 2009 Jul;115(1):20-25.
 95. J Nutr. 2009 Oct;139(10):1896-900. Epub 2009 Aug 19.
 96. J Nat Prod. 1999 Feb;62(2):294-6. Erratum in: J Nat Prod 1999 May;62(5):802.
 97. Phytomedicine. 2001 Sep;8(5):362-9.
 98. Scand J Med Sci Sports.2010 Dec;20(6):843-52.
 99. J Agric Food Chem.2012 Jul 4;60(26):6571-80.
 100. J Int Soc Sports Nutr.2010 May 7;7:17.
 101. J Agric Food Chem.2011 Mar 9;59(5):1630-7.
 102. Z Naturforsch C.2009 Sep-Oct;64(9-10):759-62.
 103. Phytochem Anal.2006 Jan-Feb;17(1):8-14.
 104. J Agric Food Chem.2002 Dec 18;50(26):7542-7.
 105. Cri Rev Food Sci Nutr. 2002;42(3):209-21.
 106. J Agric Food Chem. 2004 Apr 21;52(8):2358-65.
 107. J Agric Food Chem. 2003 Dec 17;51(26):7636-41.
 108. J Agric Food Chem. 2004 Apr 21;52(8):2358-65.
 109. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2003 Apr 1;23(4):622-9.
 110. Chem Phys Lipids. 2003 Jun;124(1):23-36.
 111. Med. Sci. Monit. 2004 Apr;10(4):I49-I54.
 112. Eur J Clin Nutr. 2004 Jun;58(6):955-65.
 113. J Biol Chem. 2002 Jul 12;277(28):25290-6.
 114. J Mol Biol. 2003 Aug 15;331(3):725-34.
 115. J Nutr Sci Vitaminol [Tokyo]. 2003 Aug;49(4):270-6.
 116. Life Sci. 2000;66(2):161-71.
 117. Recent Pat Food Nutr Agric.2011 Jan;3(1):17-29.
 118. Int J Food Sci Nutr.2012 Sep;63(6):674-8.
 119. Diabetes Technol Ther.2006 Dec;8(6):636-43.
 120. Am J Med Sci.2007 Mar;333(3):145-53.
 121. Arch Med Res.2005 May-Jun;36(3):250-7.
 122. Nutr Clin Care.2003 May-Sep;6(2):51-61.
 123. Horm Metab Res. 2007 Oct;39(10):743-51.
 124. Curr Diab Rep.2010 Apr;10(2):145-51.
 125. Diabetes Educ.2004;Suppl:2-14.
 126. Med Sci Sports Exerc.1997 Aug;29(8):992-8.
 127. Am J Hypertens.1999 Aug;12(8 Pt 1):747-56.
 128. Med Sci Sports Exerc. 1997 Aug;29(8):992-8.
 129. J Nutr Sci Vitaminol(Tokyo). 1996 Dec;42(6):517-26.
 130. Ren Fail.1996 Jan;18(1):131-7.
 131. Arch Med Res.2002 Sep-Oct;33(5):439-47.
 132. Am J Clin Nutr.2000 Aug;72(2 Suppl):585S-93S.
 133. Nutr Rev.2012 Mar;70(3):153-64.
 134. Clin Nutr.2011 Jun;30(3):359-64.
 135. Asia Pac J Clin Nutr.2005;14(3):263-9.
 136. Diabetes Technol Ther.2006 Dec;8(6):636-43.
 137. BMC Endocr Disord.2012 Nov 30;12(1):31.
 138. Can J Appl Physiol.2001;26 Suppl:S13-22.
 139. Mayo Clin Proc.2006 Mar;81(3):353-73.
 140. Am J Clin Nutr.2009 May;89(5):1366-74.
 141. Anticancer Res.1999 May-Jun;19(3A):1689-97.
 142. Br J Dermatol.2002 Aug;147(2):197-213.
 143. Blood. 2001 Apr 15;97(8):2427-33.
 144. Am J Clin Nutr. 2004 Jul;80 (1):108-13.
 145. Calcif Tissue Int. 2004 Sep;75(3): 183-8.
 146. Age Aging. 2004 Jan;33(1):45-51.
 147. J Lipid Res. 2006 May;47(5):964-74.
 148. J Am Soc Nephrol. 2005 Jan;16(1):144-50.
 149. Amino Acids.2012 Apr;42(4):1163-70.
 150. Nephrol Dial Transplant.2007 Aug;22(8):2165-74.
 151. J Plant Physiol.2005 Jul;162(7):790-6
 152. J Nutr Biochem.2004 Jul;15(7):380-95.
 153. Nutrition. 2001 Oct;17(10):799-805
 154. Mol Aspects Med.2007 Oct-Dec;28(5-6):423-36.