Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

ДРУГИ ПРИЧИНИ ДА СЕ ВЗЕМАТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

 
Почти всеки човек има специални хранителни потребности, които изискват употребата на дадени нутриенти в допълнение към тези, които се съдържат в най-висококачествените храни.

Причините са следните:

  1. Сегашните търговски земеделски техники изтощават почвата от важни минерали. Това означава, че на растенията, отглеждани на тази почва, също липсват тези минерали. Много почви са бедни на цинк, манган, хром, молибден, калций и магнезий.
  2. Много от храните се превозват на далечни разстояния и се съхраняват за дълги периоди от време, което води до изчерпване на витамините в тези храни, включително важните витамини В-комплекс и С.
  3. Преработването на храните, готвенето и консервирането водят до изчерпване на някои нутриенти, което затруднява получаването на необходимите хранителни вещества само от храната.
  4. Много плодове и зеленчуци са подлагани на генетично модифициране с цел да се подобри външния им вид и добива, а не хранителната им стойност, което често води до тяхната по-ниска хранителна стойност в сравнение с храната на нашите предци.
  5. Неправилните хранителни навици, недостатъчното дъвчене на храната, храненето в движение и стресът допринасят за лошото храносмилане и нашият организъм се затруднява да извлече всички необходими хранителни вещества от храната.
  6. Употребата на фармацевтични продукти ескалира с течение на времето. Повечето лекарства изчерпват основните хранителни вещества, което кара хората по-често да страдат от недостига им.
  7. Отделни периоди в живота на човека и здравословни състояние могат да доведат до по-голяма нужда на организма от някои хранителни вещества.  Например, нуждата на организма от фолиева киселина нараства по време на бременност, докато жените в менопауза могат да изпитват недостиг на калций.
  8. Повишените нива на замърсяване на въздуха, водата и храната в околната среда налагат организма да използва повече нутриенти от обикновено за детоксикация и елиминиране на вредните вещества.  Това се отнася особено за антиоксидантните витамини, някои от които включват: Витамините ACE: Витамини A, C, и E.
  9. Всички ние имаме генетични слабости, които се изразяват в по-големи нужди от някои нутриенти. При някои хора, изчерпването на определени нутриенти е в по-голяма степен от други. Следователно и вероятността от генетичен израз на някое заболяване при наличието на недостиг на витамин или минерал е по-висока. Както дефицитът на някой нутриент, така и наличието на токсични метали, за чието отстраняване са необходими допълнителни нутриенти, се предава от майката на детето чрез плацентата.

Има доказателства, че редица нутриенти служат за профилактика или подпомагат лечението на някои здравни проблеми като повишен холестерол, вродени дефекти и рак. Някои витамини и минерали помагат за профилактика на рака.

Разбира се, трябва винаги да се консултирате първо с квалифициран специалист, за да избегнете взаимодействията между лекарства и нутриенти. Също така трябва да избягвате употребата на добавки с подсладители, оцветители, изкуствени ароматизатори, консерванти, филъри или други. Децата трябва да приемат само детски формули, които са предназначени специално за техните нужди.

Предишна Следваща