Количката е празна!
Контакти
Телефон: +359 888 644 330

адрес и запитвания

Витамини и минерали

Добавки с витамини: Ежедневни витамини, мултивитамини и минерали

Витамините са от съществено значение за живота. С консумацията на денатурирани храни и продукти, отглеждани върху бедни почви, нормалният хранителен режим може да предостави витамини, колкото само да се избегнат явни признаци на дефицит, но не и нива, които подпомагат оптимално здраве. Освен това, определени здравни проблеми, напредването на възрастта, лошото усвояване и начина на живот може да увеличи нуждата от витамини. При бременността също нараства необходимостта от редица хранителни вещества.

Мулти-хранителните добавки (мултивитамини) съдържат минерали, но много хора биха искали да добавят по-големи количества към ежедневния им режим в зависимост от диета им. Калций, например, е минерал, който е нужен в по-големи количества, отколкото повечето мултивитамини съдържат или една диета осигурява. Други минерални добавки, включително магнезий, цинк, калий, селен, хром, бор и мед могат да бъдат необходими в зависимост от спецификата на здравния проблем.По категория


Витамини

Витамините се делят на мастноразтворими (витамини A, D, E и K), или разтворими във вода (B и C). Могат да се приемат под формата на мултивитамини или да се приемат поотделно съобразно Вашите специфични изисквания.

Минерали

Минералите заедно с витаминит са от съществено значение. С други думи, те трябва да бъдат доставени от диетата на регулярна основа, така че, да може да се осъществяват жизнените функции на организма.

Мултивитамини

Мултивитамините спестяват елемента на гадаене при формулирането на хранителен режим. Така се подсигурявате, че основните ви нужди ще бъдат изпълнени.